Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού αναμένεται να ανακάμψει με βάση την συγκομιδή του 2022

Ένα ρητό λέει… μην μετράτε τα σταφύλια πριν τη συγκομιδή τους. Βέβαια η Agreste, η στατιστική υπηρεσία του Γαλλικού Υπουργείου Γεωργίας έχει άλλη άποψη και προβλέπει ότι θα παραχθούν 44 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού από τη συγκομιδή του 2022, ανακάμπτοντας από το χαμηλό επίπεδο του περασμένου έτους.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, αυτή η πρόβλεψη για 44 mhl είναι περίπου 16% υψηλότερη από τα 37,8 mhl που αναφέρθηκαν για το 2021 (αν και ο Διεθνής Οργανισμός για την Αμπέλου & Οίνος έχει πέσει την περσινή παραγωγή ως ακόμη χαμηλότερη, στα 34,2 mhl). Αυτό υποδηλώνει ότι ο τρύγος της χώρας το 2022 θα ανέλθει σε παρόμοιο όγκο με το 2019 (42,5 mhl) και το 2020 (46,9 mhl).

Έπειτα, η παραγωγή κρασιών AOP αναμένεται να αυξηθεί κατά 27% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ προβλέπεται αύξηση 21% για τους οίνους IGP. Ωστόσο, εικάζεται ότι η παραγωγή κρασιών για οινοπνευματώδη ποτά θα μειωθεί κατά -10% αυτή τη συγκομιδή.

Οι δίδυμοι αμπελουργικοί κίνδυνοι του 2021, οι ανοιξιάτικοι παγετοί και οι καλοκαιρινές χαλαζοπτώσεις, εμφανίστηκαν επίσης φέτος, αλλά αποδείχθηκαν λιγότερο καταστροφικοί. Ωστόσο, οι καύσωνες των τελευταίων μηνών οδήγησαν πράγματι σε πυρκαγιές και ξηρασία, με την τελευταία να αναφέρεται ιδιαίτερα ως η αιτία για τις μειωμένες αποδόσεις σε ορισμένες περιοχές.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπάρχουν περιοχές που αναμένεται να παράγουν αποδόσεις άνω του μέσου όρου, με τις πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις να παρατηρούνται στη σαμπάνια (33% υψηλότερη από τον μέσο όρο πενταετίας και 96% πάνω από τη συγκομιδή του 2021) και τη Jura (54% πάνω από τις πέντε -μέσος όρος έτους και εκπληκτικά 227% υψηλότερος από πέρυσι). Η συγκομιδή από το Burgundy-Beaujolais αναμένεται να είναι 5% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας.

Εκτός από τα νοτιοδυτικά και το Charentais (-3% και -8% το 2021, αντίστοιχα), κάθε περιοχή στην έκθεση προβλέπεται να παράγει περισσότερο κρασί φέτος από πέρυσι. Ωστόσο, αρκετές περιοχές αναμένεται να υπολείπονται του μέσου όρου της πενταετίας τους, όπως: Μπορντό (-2%), Λίγηρα (-1%), Αλσατία (-11%) και Σαβοΐα (επίσης -11%).

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η spiritsEUROPE παρουσίασε τον χάρτη πορείας «Objective 2030» για μια ανοικτή εμπορική πολιτική της ΕΕ που θα προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την...

REPORTS

Η καινοτομία στην επωνυμία και τη συσκευασία των κρασιών καθίσταται κρίσιμη στρατηγική, καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να προσελκύσουν νεότερους καταναλωτές και να διατηρήσουν τη...

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

REPORTS

Η Γερμανία μείωσε σημαντικά τις εισαγωγές κρασιού το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών τελωνείων, με εντονότερη μείωση της αξίας παρά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...