Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών μπορεί να οδηγήσει ορισμένα κρασιά σε περαιτέρω παλαίωση

Μια σημαντική έλλειψη γυάλινων φιαλών θα μπορούσε να έχει τρομερή επίδραση σε ορισμένα κρασιά από την Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οινοποιό Phil Long, ιδιοκτήτη της Longevity Wines.

του Ζήση Πανάγου

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών, που προκαλείται από τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας και συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και τα προβλήματα μεταφοράς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε γεύση κρασιών «σαν πριονιστήριο», σύμφωνα με έναν οινοποιό της Καλιφόρνια.

Εκτός από την πιθανή αύξηση των τιμών, η έλλειψη γυάλινων φιαλών έχει έναν άλλο αρνητικό αντίκτυπο στους οινοποιούς της Αμερικής: δεν μπορούν να εμφιαλώσουν το κρασί τους αρκετά γρήγορα.

Παρά το αυξανόμενο κόστος του γυαλιού, ο Phil Long της Longevity Wines αναφέρει ότι δεν έχει αυξήσει ακόμη τις τιμές του, αν και προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή.

«Δεν είμαι σίγουρος για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε τις τιμές εκεί που είναι», ανέφερε πρόσφατα σε μία δήλωση του.

«Το ποτήρι είναι βασικό συστατικό για την εμφιάλωση του κρασιού. Φανταστείτε ότι είστε εταιρεία μπισκότων και δεν υπήρχε αλεύρι».

Η προσφορά αγωνίζεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση για αλκοόλ εν μέσω πανδημικής έκρηξης για το ποτό.

Με πλεόνασμα κρασιού σε σύγκριση με έλλειψη γυάλινων φιαλών, ο Long λέει ότι αναγκάστηκε είτε να αφήσει τα προϊόντα του σε δεξαμενές, κάτι που επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά χωρίς τα οφέλη γεύσης και υφής της παλαίωσης βαρελιού ή κρατήστε το κρασί σε δρύινα βαρέλια περισσότερο από όσο είναι επιθυμητό.

«Η υπερβολική αρωματική επίδραση του βαρελιού ρίχνει το κρασί εκτός ισορροπίας», εξήγησε ο Long. «Όταν η δρυς γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο στο κρασί, επισκιάζει χαρακτηριστικές γεύσεις φρούτων και έχει συντριπτικά ξυλώδη γεύση».

Απέχει πολύ από το να αποτελέσει ζήτημα αποκλειστικά για τη Δυτική Ακτή της Αμερικής. Οι ελλείψεις μπουκαλιών στην Αργεντινή οδήγησαν τα Onofri Wines να λειτουργούν έξι μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αγκαλιάσουν νέες χώρες για τη διόρθωση του Sauvignon Blanc, καθώς η έλλειψη διαθεσιμότητας του Marlborough New Zealand είναι πιθανό να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε το αφεντικό της BWS στη Morrisons.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Advertisement
Advertisement

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Με τα κλειδιά για τη διαχείριση της κρίσης του κρασιού στις Βρυξέλλες, ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Christophe Hansen, κάνει έναν απολογισμό...

REPORTS

Η Γαλλία και η Ιταλία συνεργάζονται για την προώθηση των ροζέ κρασιών που αξίζουν την ηλικία, με στόχο να τα τοποθετήσουν δίπλα στα μεγάλα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το 1999, ο διαγωνισμός “Thessaloniki Wine & Spirits Trophy” αποτελεί θεσμό στην ανάδειξη του επώνυμου ελληνικού οίνου και αποστάγματος, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 29η χρονιά λειτουργίας του.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση “ΒορΟινά”, με τα εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επιστρέφει και πάλι στο ετήσιο ραντεβού της με το...