Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ευκαιρία για το επώνυμο ελληνικό κρασί το Court of Master Sommeliers Europe

Μια μεγάλη ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της φήμης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού έχει η οινική κοινότητα με την επικείμενη διοργάνωση στην Αθήνα του Court of Master Sommeliers Europe , που έχει αντικείμενο την πιστοποίηση οινοχόων από όλο τον κόσμο.

Εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση, η  Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου  στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίησή της στη χώρα μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δύο φορές το χρόνο πραγματοποιείται η πιστοποίηση των οινοχόων ( οι άλλες δύο είναι Αγγλία και Αυστρία).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης,  οινοχόοι από 15 συνολικά χώρες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα δώσουν εξετάσεις για τα επίπεδα Introductory και  Certified  sommelier. Εξεταστές ( κάτοχοι όλοι του ανώτατου τίτλου  Master sommelier) και εξεταζόμενοι είναι experts  του οινικού τομέα, με βαρύνοντα ρόλο σε υψηλής ποιότητας και κατηγορίας εστιατόρια και οινικές αγορές στις χώρες τους.

Στα 3 δείπνα που θα γίνουν κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( 21,22 και 24 Νοεμβρίου) , με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW , θα παρουσιαστούν 24 συνολικά ελληνικές ετικέτες.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά µιας πραγµατικά πολύπλευρης εγχώριας ποικιλίας, τα ροζέ από Ξινόµαυρο συναρπάζουν τον ουρανίσκο των απανταχού οινόφιλων.

REPORTS

Κρασιά τύπου orange, αρκετά αφρώδη, αλλά και ετικέτες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη νέα παγκόσμια οινική τάση, που, σιγά –...

REPORTS

Επιβλαβείς για την βιομηχανία οίνου είναι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ αναφορικά με την πώληση οργανικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ, προκαλώντας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...