Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Δύο χρυσά βραβεία σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και “καλύτερος επιδόρπιος” το Samos Νectar στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Mε δύο ΧΡΥΣΑ βραβεία και μία εξαιρετική τιμητική διάκριση στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” χαρακτηρίστηκε το Samos Nectar εσοδείας 2015, δρέποντας και ένα ακόμη χρυσό βραβείο, ενώ με ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε και το Samos Anthemis, εσοδείας 2016!


797 συμμετοχές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα δοκίμασαν οι καταξιωμένοι κριτές του “22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης” που για μια ακόμη φορά διοργάνωσε άριστα η Ένωση Οινοποιών  Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη 12 οργανώσεων του κλάδου και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2022, γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, αξιολογούσαν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που κάθε χρόνο συμμετέχουν στον έγκυρο και αυστηρών κριτηρίων διεθνή διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Για μία ακόμη χρονιά, τα εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση, πράγμα που αποδεικνύει την ποιοτική τους σταθερότητα.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...