Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Master of Wine Symposium θα διεξαχθεί στη Γερμανία το 2023

Το 10ο διεθνές Master of Wine Symposium θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το 2023, μετά την ακύρωση της εκδήλωσης στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.

Ανοιχτό για όλους για παρακολούθηση, το συμπόσιο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023 και θα φιλοξενηθεί από το Deutsches Weininstitut (DWI), την πόλη του Βισμπάντεν και το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης.

Το DWI θα συνεργαστεί με τις 13 αμπελουργικές περιοχές και το Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) για να καλωσορίσει επισκέπτες στη χώρα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών.

Η Monika Reule, διευθύνουσα σύμβουλος του DWI, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους διεθνείς καλεσμένους του IMW στη Γερμανία και τους παρουσιάζουμε τον μοναδικό χαρακτήρα, την ποιότητα και την ποικιλία των γερμανικών κρασιών, καθώς έτσι αναδεικνύεται και η ομορφιά των αμπελουργικών περιοχών της χώρας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι: «Οι επισκέπτες θα ζήσουν τα θεαματικά terroirs και τα τουριστικά σημεία της Γερμανίας και θα παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τη δυναμική πρόοδο στην οινοποιία της Γερμανίας, η οποία καθιστά τη χώρα μας μία από τις πιο προηγμένες».

Οι 10 Masters of Wine που ζουν στη Γερμανία υποστήριξαν την προσφορά για την εκδήλωση του 2023 και θα ξεκινήσει μια ευρύτερη βασική ομάδα MW, με επικεφαλής τον Caro Maurer MW, για να βοηθήσει να γίνει το συμπόσιο της εκδήλωσης παγκόσμιας κλάσης.

Το συμπόσιο του IMW πραγματοποιείται συνήθως κάθε τέσσερα χρόνια, με το προηγούμενο να έχει πραγματοποιηθεί στην Ισπανία το 2018. Ωστόσο, το συμπόσιο του 2022, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο Neil Hadley, πρόεδρος του IMW, είπε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος, που επικρότησα αυτή τη φανταστική επιλογή Ευρωπαίου οικοδεσπότη για το επόμενο συμπόσιο του IMW. Πιστεύω απόλυτα ότι αυτό το πιο σεβαστό οινικό έθνος, με όλη του την ιστορία και τα υπέροχα εκλεκτά κρασιά του, θα είναι η τέλεια τοποθεσία για ένα συμπόσιο παγκόσμιας κλάσης, που θα εξετάζει τα κύρια ζητήματα και τις τάσεις του παγκόσμιου εμπορίου κρασιού το 2023».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...