Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το κτήμα Rocca delle Macìe γιορτάζει τα γουέστερν «Trinity» με Magnum φιάλες

Το σπουδαίο κτήμα Chianti Classico τίμησε τον ιδρυτή και παραγωγό κωμικών ταινιών σπαγγέτι γουέστερν με limited edition magnum φιάλες κρασιού για τον εορτασμό των 50 χρόνων.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, το 1970, ο Italo Zingarelli, πρώην μποξέρ και κασκαντέρ, παρήγαγε το διεθνούς φήμης σπαγγέτι Western «They Call Me Trinity», με πρωταγωνιστές το κωμικό δίδυμο Terence Hill και Bud Spencer. Ο Zingarelli το ακολούθησε με την ακόμη πιο δημοφιλή «Trinity Is Still My Name» το 1971, την πιθανώς πιο δημοφιλή εγχώρια ταινία της Ιταλίας. Ωστόσο, όπως γνωρίζουν οι λάτρεις του κρασιού, αυτές οι ταινίες δεν ήταν οι μοναδικοί θρίαμβοι του Zingarelli πριν πεθάνει το 2000. Το 1973, ίδρυσε στο Chianti Classico, το Rocca delle Macìe, το οποίο φιλοξενεί μερικές πολύ κινηματογραφικές γιορτές μέχρι σήμερα.

Με επικεφαλής τα παιδιά του Zingarelli—Fabio, Sandra και τον πρόεδρο του οινοποιείου Sergio, το Rocca delle Macìe γιόρτασε την 50ή επέτειο του Trinity is Still My Name τον περασμένο Ιούλιο, καθυστερώντας τους εορτασμούς κάθε χρόνο λόγω της πανδημίας COVID-19. Για δύο βράδια, το οινοποιείο πραγματοποίησε αποκλειστικές προβολές Trinity στον ελαιώνα του στους λόφους της Castellina στο Chianti, με το σκηνικό να μοιάζει με τα σκηνικά και τα παρασκήνια του Trinity. Εκατοντάδες παρευρέθησαν, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Spencer και του Hill. «Η ομορφιά κάθε ταινίας, όπως αυτές που έκανε ο πατέρας μας, βρίσκεται πάνω απ’ όλα στα μάτια και τα συναισθήματα, όσων τις έχουν παρακολουθήσει και εξακολουθούν να τις παρακολουθούν σήμερα», είπε ο Sergio Zingarelli σε πρόσφατη δήλωση του.

Η Rocca delle Macìe κυκλοφόρησε επίσης μια περιορισμένης έκδοσης Trinity Is Still My Name magnum φιάλη από την gran selezione παρτίδα του Chianti Classico του 2019 αφιερωμένη στον Italo Zingarelli, με μια ετικέτα σχεδιασμένη από το στούντιο Officina Grafica με έδρα τη Φλωρεντία. Τα σταφύλια του κρασιού προέρχονται από τους αμπελώνες Le Macìe και Sant’Alfonso του οινοποιείου, τους οποίους φύτεψε ο Zingarelli το 1974 (το οινοποιείο τα ξαναφύτευσε το 2000).

Εάν δεν ήσασταν εκεί για να γιορτάσετε τον Ιούλιο, μπορείτε ακόμα να ρίξετε μια ματιά σε σπάνια αναμνηστικά Trinity, φιλμ, βραβεία και φωτογραφίες στο μουσείο Little Trinity της Rocca delle Macìe, το οποίο άνοιξε τον Ιούλιο του 2021, ως μέρος των εορτασμών για την 50ή επέτειο του My name is Trinity. Η Rocca delle Macìe κυκλοφόρησε μια περιορισμένης έκδοσης magnum της gran selezione του 2016 για αυτές τις γιορτές, με 1.970 μπουκάλια συνολικά.

«Δεν είναι μόνο για να γιορτάσουμε το έπος του Trinity», είπε ο Sergio Zingarelli. «Αυτές οι δύο υπέροχες ταινίες μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε ένα νέο μονοπάτι για την οικογένειά μας, αυτό του κρασιού που, όπως ο κινηματογράφος, προκαλεί έντονα, συγκεκριμένα συναισθήματα, χάρη πάνω απ’ όλα στην ομορφιά της επικράτειάς μας».

Το πάρτι φυσικά δεν σταματάει εδώ. Η ομάδα της Rocca delle Macìe σχεδιάζει εορτασμούς για την 50ή επέτειο του οινοποιείου το 2023. Αυτές θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο Rocca delle Macìe, αλλά ορισμένες εκδηλώσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και στις Η.Π.Α.

 

ΠΗΓΗ:winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...