Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Καλιφορνέζικα κρασιά προορίζονται για αυξημένο μερίδιο παγκόσμιας αγοράς

Μια μερίδα αγοραστών και εισαγωγέων από και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών παρευρέθηκαν στην εναρκτήρια Global Buyers Marketplace, που πραγματοποιήθηκε στην κοιλάδα Napa, εξετάζοντας ευκαιρίες για ανάπτυξη στις εξαγωγές κρασιού στην Καλιφόρνια.

Απόδοση: Ζήσης Πανάγος

Η California Wines ξεκίνησε τη διήμερη εκδήλωση, η οποία διήρκεσε στις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για νέες εξαγωγικές ευκαιρίες και να δώσει σε αγοραστές και εισαγωγείς «πρωτοφανή πρόσβαση» στα κρασιά της πολιτείας.

Αρχικά, η εκδήλωση περιελάμβανε masterclasses με επικεφαλής δύο εξέχοντες εκπαιδευτές κρασιού, την Elaine Chukan Brown και την Kelli A. White, καθώς και περιπατητικές γευσιγνωσίες κρασιού και συνεδρίες δικτύωσης.

Αγοραστές και εισαγωγείς από 26 χώρες ήταν μεταξύ μιας ομάδας που επιλέχθηκε με το χέρι για αυτή την πρώτη εκδήλωση. Οι παρευρισκόμενοι αντιπροσώπευαν «υπολογίζεται ότι 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κρασιού ετησίως», δήλωσε η Honore Comfort, αντιπρόεδρος διεθνούς μάρκετινγκ στο Ινστιτούτο Οίνου που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Καθώς οι πωλήσεις κρασιού εκτοξεύθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, τα κρασιά της Καλιφόρνια αγωνίστηκαν να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση στις ξένες αγορές.

Για το σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο Οίνου έχει ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία για την ενίσχυση των εξαγωγών κρασιού από την Καλιφόρνια. Αποτελεί μέρος της δεκαετούς στρατηγικής του Ινστιτούτου να αυξήσει τις εξαγωγικές πωλήσεις κρασιού στις ΗΠΑ σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Η Καλιφόρνια αντιπροσωπεύει τη σημαντική πλειοψηφία των εξαγωγών κρασιού των ΗΠΑ επί του παρόντος. Ωστόσο, με μόλις το 3% των κρασιών της Καλιφόρνια να εξάγονται ετησίως, που αντιπροσωπεύουν 1,47 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγικές πωλήσεις, υπάρχει αρκετός χώρος για ανάπτυξη.

Η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή σε επίπεδο premium κρασιών

Σε μια αγορά μετά την πανδημία, ο Keith Kirkpatrick, αγοραστής του βρετανικού κρασιού Roberson και νικητής της κατηγορίας ειδικών στις ΗΠΑ στα φετινά βραβεία Decanter Retailer ανέφερε, ότι η ζήτηση για κρασί Καλιφόρνια είναι “πολύ ισχυρή σε επίπεδο premium για τις αντιληπτές κλασικές ποικιλίες από Καλιφόρνια, όπως το Pinot Noir, το Chardonnay, το Cabernet και το Syrah”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Napa Valley Marriott Hotel and Spa, υπήρχαν επίσης διαθέσιμα κρασιά εισαγωγικού έως μεσαίου εύρους.

Ο Richard Masterson, αγοραστής κρασιού για τον Όμιλο C&C, ο οποίος περιλαμβάνει προμηθευτές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Matthew Clark και Bibendum, είπε: “Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη γκάμα μας στην Καλιφόρνια και να καλύψουμε πολλά διαφορετικά μέρη της αγοράς”.

Μάλιστα, ο Masterson είπε ότι εντυπωσιάστηκε από αυτό που είχε δοκιμάσει. Σε σύγκριση με ό,τι θυμάται από προηγούμενη εμπειρία, “τα κρασιά είναι πιο συγκρατημένα, έχουν περισσότερη φρεσκάδα”, είπε, “πράγμα που είναι συναρπαστικό”.

Η Comfort είπε: «Η Καλιφόρνια είναι η τέταρτη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής κρασιού στον κόσμο, αλλά εξάγουμε μόλις το 3% των κρασιών μας”, κάτι που εξήγησε σημαίνει ότι “ο κόσμος δεν βλέπει μια ακριβή εικόνα της σειράς ποιοτικών κρασιών που διατίθενται από την Καλιφόρνια.”.

Τονίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες για τα κρασιά από την Καλιφόρνια, ο Comfort σημείωσε: “Η Γαλλία εξάγει λίγο περισσότερο από το 17% της ετήσιας παραγωγής της και από αυτό, λιγότερο από το 20% πωλείται στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι πωλούν το 80% των εξαγωγών τους σε αγορές σε όλο τον κόσμο, κάτι που, για μένα, δείχνει ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τα κρασιά από την Καλιφόρνια”.

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περίπου 4.200 παραγωγοί κρασιού στην Καλιφόρνια είναι η τοπική ζήτηση.

“Η συντριπτική πλειονότητα είναι μικροί έως μεσαίοι παραγωγοί και επειδή βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο στην Καλιφόρνια, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από όση μπορεί να ικανοποιηθεί. Έτσι, οι παραγωγοί πρέπει να επιλέξουν να χτίσουν την επιχείρησή τους διεθνώς”, είπε ο Comfort.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.