Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί «LOW!» στην Ελλάδα

Το Κτήμα Σεμέλη, τιμά τις παραδόσεις της οινοποίησης βάζοντας μπροστά την καινοτομία. Τα κρασιά αγκαλιάζουν την αυθεντικότητα των terroir του Κτήματος, αναδεικνύοντας το ξεχωριστό χαρακτήρα του τόπου.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για “ελαφρύτερα” κρασιά, το Κτήμα δημιούργησε  το LOW – το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα!

Μέσα στο “σώμα” του εμπεριέχεται  όλη η τεχνογνωσία και το μεράκι  που απαιτεί το καλό κρασί για να γίνει ενώ στη συνέχεια αφαιρείται μέρος της αλκοόλης με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies). Με τον τρόπο αυτόν διατηρούνται τα αρώματα και η γεύση. Το κρασί αυτό προσφέρει μια εμπειρία που ξυπνά τον ουρανίσκο  με μόνο τους μισούς βαθμούς αλκοόλης – 6% – αλλά και πολύ λιγότερες θερμίδες – 40% λιγότερες συγκρινόμενο με κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ.

Το LOW είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, ενώ προσφέρει μια εναλλακτική ανάλαφρη και απολαυστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Από all day bar cafés, beach bars και trendy food μέχρι και καταστήματα deli’s, κάβες ή στο σπίτι και όπου αλλού, το LOW είναι παντού για όλους όσοι αναζητούν μια φρέσκια και ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.

Το Κτήμα Σεμέλη προτείνει να ανακαλύψετε το LOW, το πιο καινοτόμο και παιχνιδιάρικο κρασί με τους μισούς βαθμούς αλκοόλης που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση, το άρωμα και την αυθεντικότητά του αλλά και τη διαφορετική του φιλοσοφία.

Το LOW διατίθεται στην αγορά σε λευκό και ροζέ.

Το Low λευκό είναι το αποτέλεσμα ενός μοναδικού blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου & Μαλαγουζιάς. Το μπουκέτο αρωμάτων αυτού του λαμπερού κρυστάλλινου αχυρόξανθου κρασιού συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Ένα δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση για να το απολαύσετε με ψητά ή μαριναρισμένα ψάρια, μαλάκια, οστρακοειδή, ζυμαρικά, πράσινες σαλάτες, κοτόπουλο σχάρας, χοιρινό λεμονάτο, φρέσκα μαλακά τυριά.

Στο Low ροζέ, το πάντρεμα των Merlot και Grenache Rouge, καταλήγει σε μια σομόν παλέτα και γοητεύει με αρώματα καραμέλας & φρέσκων κόκκινων φρούτων. Νόστιμο και γαργαλιστικό με χαρακτηριστικές νότες από άνθη ροδακινιάς και φρούτων του πάθους  δένει σε ένα αρμονικό τελείωμα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει όλες τις λαχταριστές απολαύσεις ενός καλοκαιριού. Συνοδεύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Δεχτείτε την πρόσκληση και την πρόκληση για ένα καινούριο ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων με το LOW από το Κτήμα Σεμέλη!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με το Fendt e100 Vario η Fendt παρουσίασε ένα ευέλικτο µικρών διαστάσεων ηλεκτρικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο για να δουλεύει άνετα, αθόρυβα, αλλά και «πράσινα»...

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...