Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί «LOW!» στην Ελλάδα

Το Κτήμα Σεμέλη, τιμά τις παραδόσεις της οινοποίησης βάζοντας μπροστά την καινοτομία. Τα κρασιά αγκαλιάζουν την αυθεντικότητα των terroir του Κτήματος, αναδεικνύοντας το ξεχωριστό χαρακτήρα του τόπου.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για “ελαφρύτερα” κρασιά, το Κτήμα δημιούργησε  το LOW – το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα!

Μέσα στο “σώμα” του εμπεριέχεται  όλη η τεχνογνωσία και το μεράκι  που απαιτεί το καλό κρασί για να γίνει ενώ στη συνέχεια αφαιρείται μέρος της αλκοόλης με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies). Με τον τρόπο αυτόν διατηρούνται τα αρώματα και η γεύση. Το κρασί αυτό προσφέρει μια εμπειρία που ξυπνά τον ουρανίσκο  με μόνο τους μισούς βαθμούς αλκοόλης – 6% – αλλά και πολύ λιγότερες θερμίδες – 40% λιγότερες συγκρινόμενο με κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ.

Το LOW είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, ενώ προσφέρει μια εναλλακτική ανάλαφρη και απολαυστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Από all day bar cafés, beach bars και trendy food μέχρι και καταστήματα deli’s, κάβες ή στο σπίτι και όπου αλλού, το LOW είναι παντού για όλους όσοι αναζητούν μια φρέσκια και ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.

Το Κτήμα Σεμέλη προτείνει να ανακαλύψετε το LOW, το πιο καινοτόμο και παιχνιδιάρικο κρασί με τους μισούς βαθμούς αλκοόλης που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση, το άρωμα και την αυθεντικότητά του αλλά και τη διαφορετική του φιλοσοφία.

Το LOW διατίθεται στην αγορά σε λευκό και ροζέ.

Το Low λευκό είναι το αποτέλεσμα ενός μοναδικού blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου & Μαλαγουζιάς. Το μπουκέτο αρωμάτων αυτού του λαμπερού κρυστάλλινου αχυρόξανθου κρασιού συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Ένα δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση για να το απολαύσετε με ψητά ή μαριναρισμένα ψάρια, μαλάκια, οστρακοειδή, ζυμαρικά, πράσινες σαλάτες, κοτόπουλο σχάρας, χοιρινό λεμονάτο, φρέσκα μαλακά τυριά.

Στο Low ροζέ, το πάντρεμα των Merlot και Grenache Rouge, καταλήγει σε μια σομόν παλέτα και γοητεύει με αρώματα καραμέλας & φρέσκων κόκκινων φρούτων. Νόστιμο και γαργαλιστικό με χαρακτηριστικές νότες από άνθη ροδακινιάς και φρούτων του πάθους  δένει σε ένα αρμονικό τελείωμα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει όλες τις λαχταριστές απολαύσεις ενός καλοκαιριού. Συνοδεύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Δεχτείτε την πρόσκληση και την πρόκληση για ένα καινούριο ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων με το LOW από το Κτήμα Σεμέλη!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...