
VIDEOS
Το κρασί είναι Θείο Δώρο για τον εμβληματικό οινοποιό Χρήστο Αϊβαλή
«Για να κάνεις ένα πολύ μεγάλο κρασί, πρέπει να εντοπίσεις τον τόπο παραγωγής, τον κλώνο, και μαζί με όλα αυτά τους κατάλληλους τρόπους οινοποίησης για να αναδείξεις το χαρακτήρα του. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε και δεν θα την εγκαταλείψουμε» σημειώνει ο Χρήστος Αϊβαλής, επικεφαλής του ομώνυμου οινοποιείου, στο πλαίσιο της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στον Γιάννη Πανάγο και το Wine Trails. «Κάθε σεζόν η σκέψη μου είναι πόσο καλύτερη θα κάνω την επόμενη. Αλλωστε η συζήτηση γύρω από ένα κρασί και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι ατέρμονη, ενώ σε ό,τι αφορά την ποιότητά του δεν υπάρχει ταβάνι» συμπληρώνει ο ίδιος «Το κρασί έχει ψυχή» για τον Χρήστο Αϊβαλή και σημειώνει: «Αν το διαχειριστείς σωστά, είναι Θείο Δώρο».

Σχετικά Άρθρα
VIDEOS
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, πρώτη παραλαβή στο οινοποιείο. Οικοδεσπότης εδώ, ο οινολόγος, Αλέξανδρος Τζαχρήστας. Το παλιό σπίτι του Ανδρέα Καμπά, ένα μικρό μουσείο. Ο εξοπλισμός...
VIDEOS
Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...
VIDEOS
«Ξηρικοί αμπελώνες για να µπορέσουµε να ενθαρρύνουµε το ριζικό σύστηµα να κατέβει χαµηλά για να δώσει το χαρακτήρα του terroir, δηλαδή το χαρακτήρα των...
VIDEOS
Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...
Διαβάστε επίσης
VIDEOS
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, πρώτη παραλαβή στο οινοποιείο. Οικοδεσπότης εδώ, ο οινολόγος, Αλέξανδρος Τζαχρήστας. Το παλιό σπίτι του Ανδρέα Καμπά, ένα μικρό μουσείο. Ο εξοπλισμός...
REPORTS
Ένα νέο κεφάλαιο για τον αμπελοοινικό τομέα ανοίγει με τη δημιουργία του «House of Clauss», στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια νέα ομπρέλα που ενώνει...
REPORTS
Ένα ισχυρό πλήγμα για τον ισπανικό αμπελώνα: η σοδειά του 2025 δεν θα φτάσει τους αναμενόμενους όγκους. Η ξηρασία, οι καύσωνες και ο περονόσπορος...
REPORTS
Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...