Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τιμητική διάκριση ΓΠΑ στην «Κυρά των Αμπελιών» Ρωξάνη Μάτσα

Σπουδαία τιμητική διάκριση απέσπασε η κ. Ρωξάνη Μάτσα από τον Σύλλογο Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πολυετή και επιτυχημένη ενασχόλησή της με την αμπελουργία, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια Εκδήλωσης – Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΓΠΑ με  θέμα: «Η διαχρονική παρουσία της αμπέλου στο μεσογειακό αστικό περιβάλλον» ο κ. Ιωάννης Χρονόπουλος , ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων επίδωσε «περγαμηνή ευφήμου μνείας στη κυρία Ρωξάνη Μάτσα τιμώντας την από χρόνου μακρού διακεκριμένη προσφορά της στο πεδίο της αμπελουργικής παράδοσης και παραγωγής του ελληνικού οίνου, προϊόντος ευρείας κοινωνικής εκτίμησης  και διεθνούς καταξίωσης». Η εισήγηση του κ. Σωτήριου Νικολογιάννη, αντιπροέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, για τη βράβευση του έργου της Ρωξάνης Μάτσα ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συλλόγου, προσθέτοντας έτσι μια ακόμα σημαντική διάκριση στη συλλογή της αμπελουργού.

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο της Ρωξάνης Μάτσα, ο κ. Μανόλης Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ, στα πλαίσια της ομιλίας του, την χαρακτήρισε ως «κυρά των αμπελιών του Κάμπου», ενώ ο συγγραφέας – ποιητής κ. Ευάγγελος Ανδρέου τιμητικά την αποκάλεσε «η νύμφη της αμπελόεσσας Αττικής».

Η διάκριση αυτή της Ρωξάνης Μάτσα αποτελεί τιμή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την οινοποιία Μπουτάρη που συνεργάζεται εξαιρετικά με την εμβληματική αμπελουργό από το 1980 και κυκλοφορούν από κοινού στην αγορά επιτυχημένες ετικέτες όπως η Μαλαγουζιά Μάτσα, το Σαββατιανό Μάτσα, το Syrah Boutari Naturally, το Ροδίτη Boutari Naturally και το Σαββατιανό Boutari Naturally.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ρωξάνη Μάτσα και το Κτήμα Μάτσα στην Κάντζα Αττικής θα βρείτε: https://www.boutari.gr/winery/attikis καθώς και στο https://www.youtube.com/watch?v=Pxfaa3gQbAI

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ονομασία Προέλευσης Cava DO προχωρά σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την κορυφή της ποιοτικής ιεραρχίας του αφρώδους οίνου, με τη διαδικασία αξιολόγησης...

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...