Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Περιορισμένης παραγωγής το ιδιαίτερο απόσταγμα σταφυλής ABELON®

Το ABELON® είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ περιορισμένης παραγωγής, premium, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής, το οποίο κουβαλάει εμπειρία και γνώση που απέκτησε ο Πάγκαλος Καζάκης δίπλα στον πατέρα του, Δημήτριο Καζάκη, από το 1987, οπότε και γεννήθηκε ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη, έως σήμερα.

Σε αυτά τα 37 χρόνια αμπελουργίας και αποσταγματοποιΐας, Ο Πάγκαλος Καζάκης έχει εξελίξει τις διαδικασίες παραγωγής και έχει καταλήξει σε πολύ ιδιαίτερες τεχνικές ζύμωσης, παλαίωσης και ωρίμανσης των αποσταγμάτων του, πριν αυτά εμφιαλωθούν.

Το ABELON®, από την Άνοιξη του 2021, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του στη παγκόσμια αγορά των εξαιρετικών αποσταγμάτων, έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς αποσταγμάτων του Σαν Φρανσίσκο (SFWSC), του Λονδίνου (LSC) και της Θεσσαλονίκης με διακρίσεις, χάλκινο, αργυρό, χρυσό και διπλό χρυσό μετάλλιο και έχει φτάσει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μόνο φέτος, βραβεύτηκε με ένα ασημένιο, δύο χρυσά και ένα διπλό χρυσό, σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το διπλό χρυσό, μάλιστα, το πήραμε στη Γαλλία, τη χώρα των μπράντι.

Παρόμοια πορεία έχει και το μη παλαιωμένο, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής “Δημητρίου Καζάκη” (το ABELON® πριν μπει στο βαρέλι).

Οι 191 φιάλες του ABELON-3- (τρία χρόνια παλαίωσης), της πρώτης εμφιάλωσης έχουν εξαντληθεί. Το ABELON-4- (με 54 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) και το ABELON-5- (με 70 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) έχουν εμφιαλωθεί, σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών των 20cl, 50cl και 70cl.

Το υπόλοιπο απόσταγμα της πρώτης και της δεύτερης γενιάς ABELON®, συνεχίζει τη παλαίωση του, περιμένοντας την επόμενη εμφιάλωση, στα επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια του οίκου Dargaud & Jaegle. Το ABELON® είναι ένα απόσταγμα μεγάλης αξίας και κόστους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...