Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινικές διαδρομές στο Κτήμα Σκούρα με καθημερινές επισκέψεις

Μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική µονάδα ταυτισµένη µε το terroir της Πελοποννήσου, το Κτήµα Σκούρα υπόσχεται να προσφέρει µια αξέχαστη οινική εµπειρία.

Μια εµπειρία που συνδυάζει γνώση, έµπνευση, απόλαυση και γεύση σε ένα blend τόσο µοναδικό όσο αυτό που κρύβουν οι φιάλες του Κτήµατος.

Το Κτήµα Σκούρα βρίσκεται στη ζώνη της Νεµέας, τη µεγαλύτερη Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ερυθρών οίνων στην Ελλάδα µε την τοπική ποικιλία Αγιωργίτικο. Μόλις 1,5 ώρα µακριά από την Αθήνα και λίγα λεπτά έξω από το Ναύπλιο, το οινοποιείο δέχεται καθηµερινά πλήθος επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

 

Οι εγκαταστάσεις του Κτήµατος βρίσκονται ανάµεσα σε αµπελώνες, µε λιτή ελληνική αρχιτεκτονική µε χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.

Κατά την επίσκεψη στο οινοποιείο, αρχικά γίνεται παρουσίαση της ιστορίας του τόπου και της ζώνης και στη συνέχεια ακολουθεί περιήγηση στο εντυπωσιακό κελάρι των 1.000 βαρελιών, στους χώρους εµφιάλωσης, οινοποίησης και αποθήκευσης του κρασιού. Τέλος, οι επισκέπτες καταλήγουν στο bistrot του οινοποιείου όπου θα µυηθούν στα µυστικά του κρασιού, δοκιµάζοντας διαφορετικές ετικέτες µε  θέα τη φύση ανάµεσα σε έργα τέχνης. Υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης µιας εκδροµής στην περιοχή µε την οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους ή και διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.