Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πυρκαγιές κόστισαν 3,7 δις στο αμερικανικό κρασί το 2020

Οι ζημιές από τις πυρκαγιές υπολογίζεται πως θα γίνουν αισθητές στα οινοποιεία έως το 2023.

Με αυτή την εκτίμηση της Moramarco, ιδιοκτήτριας της εταιρείας έρευνας της αγοράς «BW166» και συντάκτης των εκθέσεων Gomberg, Fredrikson & Associates, ολοκλήρωσε τα ευρήματά της σχετικά με τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς, τα συνολικά δεδομένα της αγοράς και άλλες αναλύσεις στο πλαίσιο της διαδικτυακής διάσκεψης βιομηχανίας οίνου της North Bay Business Journal που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Οι πληγές από τις πυρκαγιές του 2020 είναι ο λόγος για τον οποίο η Moramarco συμβουλεύει τους οινοποιούς να ετοιμαστούν για μια δύσκολη τριετία. «Ως βιομηχανία, πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», λέει χαρακτηριστικά η Moramarco.

Αναλύοντας όμως και τις επιδράσεις του Κορωναιού στη βιομηχανία του κρασιού, είπε ότι εάν ο COVID-19  τεθεί υπό έλεγχο μέχρι την άνοιξη, αυτό θα βοηθήσει την έναρξη της ανάκαμψης και η οικονομία θα μπορέσει να πλησιάσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του έτους. «Ο ιός ελέγχει την οικονομία», είπε.

Καθώς η χρονιά εξελίσσεται, είπε ότι θα παρακολουθεί μερικές μεγάλες αγορές όπως αυτές του Σαν Φρανσίσκο, της Νέα Υόρκης και του Λας Βέγκας για να δει πώς θα επιστρέψουν οι καταναλωτές στα εστιατόρια και στα ταξίδια. Είπε ότι είναι πιθανό ο να μειωθεί ο δείκτης κατανάλωσης έως και 25% στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πως είναι πολύ δύσκολο για την ώρα να προβλέψουμε πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές.

Τα εστιατόρια που θα καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτά θα πρέπει να μειώσουν το μενού και τις λίστες κρασιών σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα. Η Moramarco όμως προβλέπει πως θα μειωθούν οι πωλήσεις και στις μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου και κατ’ επέκταση οι τοποθετήσεις στα ράφια, θα είναι κανονικός αγώνας για τους παραγωγούς.

 

Πηγή: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου υποδέχεται τον μουσικό Κωσταντή Πιστιόλη.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.