Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Μάρτιος, μήνας της Ναουσαίικης Αποκριάς περνά μέσα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στη Νάουσα.

Ενώ οι δρόμοι θα γεμίσουν με τα μπουλούκια με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και τους «προσώπους», με μουσικές από νταούλι και ζουρνά, και με παραδοσιακούς χορούς, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα γίνει και πάλι ο προορισμός για τους οινόφιλους, καθώς και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σπουδαία αμπελοοινική παράδοση της περιοχής, και να ανακαλύψουν το κρασί μέσα από τα έθιμα, την ιστορία και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Κυριακή 3 Μαρτίου / 12:00 – 17:00 / Ελεύθερη συμμετοχή

Το 1992, η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης στο αυξανόμενο πρόβλημα της «αρκούδας–χορεύτριας», δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, 32 χρόνια μετά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει και επεκτείνει τις δράσεις του προστατεύοντας την άγρια πανίδα της χώρας μας, λειτουργώντας το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου θα βρίσκεται στο Κτήμα μας, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και ετοιμάζοντας απολαυστικά πιάτα κρεατικών, όπως επιτάσσει η ημέρα. Δίπλα τους, τα εξαιρετικά και πολυβραβευμένα Ξινόμαυρα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή: 50 ευρώ / άτομο

5 επιλεγμένα κρασιά εμπνεύουν ισάριθμα πιάτα σε ένα απόλυτο ταίριασμα. Στη λίστα μας, Ξινόμαυρα ροζέ και ερυθρά (AKAKIEΣ Sparkling 2023, ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Block 2022, ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2019, Επιδόρπιο κρασί), αλλά και η αγαπημένη ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του 2023 με Sauvignon Blanc να εκπροσωπεί επάξια τα λευκά του Αμυνταίου.

Το αναλυτικό μενού θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Κτήματος www.kiryianni.gr

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τραπέζι με φίλους, παραδοσιακές νηστίσιμες λιχουδιές, αλλα΄και πέταγμα χαρταετού δίπλα στα αμπέλια.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα 25 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Κρατάμε το έθιμο του μπακαλιάρου, μαζί με πολλά ακόμη διαλεχτά πιάτα, προτείνοντας τους καλύτερους συνδυασμούς με κρασιά του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο δείκτης Liv-ex 100, βασικό βαρόμετρο της απόδοσης της αγοράς εκλεκτού οίνου, παρουσίασε μέτρια πτώση 1% το πρώτο τρίμηνο του 2024, έναντι καθόδου 4,2%...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...