Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τοπ σύμβουλος οίνου Stéphane Derenoncourt με ενεργό ρόλο στο Clos Stegasta Τήνου

Ο Derenoncourt, με έδρα το Μπορντό, δήλωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει τα ηνία στη διεθνή επιχείρηση παροχής συμβουλών του, ώστε να επικεντρωθεί πλήρως σε πολλά βασικά έργα οινοποίησης…

Ο Stéphane Derenoncourt έδειξε σχέδια να κάνει πίσω στις ομώνυμες επιχειρήσεις συμβούλων κρασιού του.

Αφού ηγήθηκε της Derenoncourt Consultants για σχεδόν 25 χρόνια, είπε ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει μια διαδικασία μετάβασης που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, με σκοπό να αφοσιωθεί πλήρως σε νέα έργα.

Αρχικά, ο Derenoncourt, ένας αυτοδίδακτος οινοποιός που μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους συμβούλους.

Ο όμιλος Derenoncourt Consultants έχει πολλούς πελάτες τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά όχθη του Μπορντό, ενώ συνεργάζεται επίσης με παραγωγούς κρασιού σε άλλες γαλλικές περιοχές και σε πολλές χώρες, από το Bargylus στη Συρία έως τη La Massa στην Τοσκάνη.

«Τώρα εναπόκειται στους Julien Lavenu, Frédéric Massie και Simon Blanchard, τους συνεργάτες μου τα τελευταία 20 χρόνια, να συνεχίσουν αυτή την επαγγελματική και ανθρώπινη περιπέτεια μαζί με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Το επίπεδο των δεξιοτήτων και των εμπειριών τους τους τοποθετεί ανάμεσα στους καλύτερους συμβούλους κρασιού», είπε ο Derenoncourt.

Ωστόσο, θα συνεχίσει στον ρόλο του για αρκετούς μήνες και ένας εκπρόσωπος είπε στο Decanter ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα στον ερχόμενο τρύγο, για να εξασφαλίσει μια ομαλή παράδοση.

Ο Derenoncourt είπε επίσης ότι θα συνεχίσει ως σύμβουλος για το Château Pavie Macquin στο St-Emilion, «έναν τομέα στον οποίο έχω εμπλακεί από το 1990 και όπου δούλευα πάντα μόνος μου».

Παράλληλα, θα παίξει πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Clos Stegasta στο νησί της Τήνου στην Ελλάδα, όπου είναι πλέον συνεργάτης δίπλα στον Alexandre Avatangelo.

«Πάνω από όλα, είμαι βαθιά αφοσιωμένος στο να αυξήσω το Domaine de l’A, [το οποίο] δημιούργησα με τη σύζυγό μου Christine, σε ένα από τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στο Μπορντό», είπε, προσθέτοντας, «Είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση, καθώς δεν επωφελείται ούτε από ταξινόμηση ούτε από εισόδημα».

Αντί να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα εμπλακεί ακόμη περισσότερο σε προσπάθειες «αφιερωμένες στην υπόθεση της υπεράσπισης του βιοτεχνικού στρατού του Μπορντό και στην υπονόμευση του «πατήματος του Μπορντό» που εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο».

Τέλος, πρόσθεσε, «για τον σκοπό αυτό, θα ασχοληθώ επίσης με την επικοινωνία για να μοιραστώ την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου»

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές οινικές παραδόσεις, ιδίως εκείνες που διέπονται από τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ), αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής. Για χώρες όπως...

REPORTS

Σε πρόσφατο συνέδριο για το Chardonnay στη Νέα Ζηλανδία, ο ειδικός της Βουργουνδίας και συγγραφέας στο κομμάτι του οίνου Jasper Morris MW προειδοποίησε ότι...

REPORTS

Υπέρ του μέτρου εκριζώσεων αμπελώνων τάσσεται η ισπανική βιομηχανία οίνου, υπό την προϋπόθεση να μην ανοίγουν τον δρόμο σε κάποιους για νέες φυτεύσεις, όπως...

REPORTS

Η οικονομολόγος Yvette van der Merwe με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία οίνου της Νότιας Αφρικής αποτελεί την νέα πρόεδρο του Διεθνούς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Προς τους πολυτελείς οίνους στρέφει το ενδιαφέρον του το καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ, όπως δείχνουν τα στοιχεία από νέα έρευνα της εταιρείας που ειδικεύεται...

REPORTS

Σε διαρκή κρίση βρίσκεται η ξακουστή οινοπαραγωγική περιοχή Douro στην Πορτογαλία που φημίζεται για τα πολυτελή κρασιά Port, με την μειωμένη ζήτηση για τα...

REPORTS

Αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημειώνει η Οινοποιία Μαλαματίνα το 2023, επεκτείνοντας στρατηγικά τις δραστηριότητές της και...

REPORTS

Υπέρ του μέτρου εκριζώσεων αμπελώνων τάσσεται η ισπανική βιομηχανία οίνου, υπό την προϋπόθεση να μην ανοίγουν τον δρόμο σε κάποιους για νέες φυτεύσεις, όπως...