Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέες δημιουργίες από τα κυκλαδονήσια κυκλοφορεί ο Στέλιος Μπουτάρης

Μέσα από μια καλοκαιρινή εξόρμηση του Στέλιου Μπουτάρη στην Πάρο και τη Νάξο, το περυσινό καλοκαίρι, ξεκίνησε άλλο ένα από τα πολλά του οινικά ταξίδια, κατά το οποίο σε πρώτη  φάση  βάλθηκαν ιδέες και στη συνέχεια έγιναν λευκές και ροζέ πράξεις, με το άρωμα πάντα του Αιγαίου  πελάγους.

Η εκδρομή που έκανε ο ίδιος και η σύντροφός του, οδήγησαν σε μια σειρά τριών νέων ετικετών, που όπως γράφει, μπορούν και να χαρακτηριστούν ως  «Τι γυρεύει ο βλάχος στα νησιά»,  εκ ων οποίων οι δύο είναι ήδη  στην αγορά, ενώ η Τρίτη ακόμη ωριμάζει στα βαρέλια του κτήματος.

Στα νησιά, ο κος Μπουτάρης, ανακάλυψε ενδιαφέροντα πρέμνα από Μονεμβασιά και Μαντηλαριά, ενώ εναύσματα δημιουργίας έδωσε κι ένα αμπελοτόπι Φωκιανού. Το τελευταίο, πρόκειται για μια ιδιαίτερη, ερυθρή ποικιλία, φυόμενη στο νησί της Νάξου, ενώ  τα κλήματα είναι της Καλλιόπης Βιτζηλαίου, στην Κανά. Την οινοποίηση έφερε εις πέρας ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης, που φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσει τη σχέση του με το Φωκιανό.

Κατόπιν, έχουμε μια Μονεμβασιά από την όμορφη Πάρο, από το αμπέλι του Αρσένη Λούκη στις Ασπριές του Αγίου Ανδρέα. Το κρασί αυτό, μετά το πέρας της ζύμωσης παραμένει με τις οινολάσπες για 8 μήνες, ενισχύοντας τα αρώματα και το χαρακτήρα της ποικιλίας.

Τέλος, νέα άφιξη στο εμπόριο θα είναι η επίσης παριανή Μαντηλαριά, που εξελίσσεται ακόμη, και προέρχεται από το αμπέλι του Κώστα Σαμαλτάνη στην περιοχή των Δαφνών.

Σύμφωνα με το Στέλιο Μπουτάρη, «ο πλούτος του Ελληνικού νησιωτικού αμπελώνα είναι αστείρευτος και τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουμε να τον αναδείξουμε.»

Τις νέες ετικέτες μπορεί κανείς να τις βρει στο Wine Bar- και όχι μόνο- Warehouse, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά των εκλεκτών κρασιών δείχνει να ανακτά τη δυναμική της, όπως καταγράφεται στα πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας εμπορίου Liv-ex. Μετά από...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...