Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μόλις έξι ζυθοποιοί παράγουν τη μισή μπύρα του πλανήτη

Ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από την Statista, η οποία πήρε της πληροφορίες από την BarthHaas, δείχνει πως έξι είναι οι παραγωγοί της μεγαλύτερης ποσότητας μπύρας παγκοσμίως.

Αποτελεί πλέον γεγονός στον κόσμο της μπύρας και των αλκοολούχων ποτών , καθώς και σε άλλες βιομηχανίες το συγκεκριμένο μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Το γράφημα αυτό ,δικαιολογημένα, ονομάζεται «Η Βιομηχανία της Μπύρας και η Ψευδαίσθηση της Επιλογής», και εξετάζει τη συνολική παραγωγή μπύρας καθώς και την παγκόσμια παραγωγή μπύρας ως ποσοστό.

Αξιοσημείωτα, ο γίγαντας ζυθοποιίας AB InBev αποδείχθηκε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 25,7% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας το 2020. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς το εντυπωσιακό πορτοφόλιο του και τις ετικέτες των προϊόντων του, τότε ίσως δεν είναι παράλογο το αποτέλεσμα. Η AB InBev κατέχει τεράστιες αγαπημένες μάρκες στις ΗΠΑ όπως: Corona, Budweiser, Bud Light, Beck’s, Modelo, Stella Artois κτλ.

Εν τω μεταξύ, η Heineken αντιπροσώπευε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας στο 12,2%,ενώ η ζυθοποιία διαθέτει και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Sol και η Sagres.

Η Molson Coors αντιπροσώπευε το 4,6% το 2020, με τις μάρκες της Miller και Foster, καθώς και μια πληθώρα άλλων στο χαρτοφυλάκιό της.

Πηγή: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...