Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια έρημος, το ανερχόμενο αστέρι της αμπελοκαλλιέργειας

Το ένα τρίτο της έκτασης του Horse Heaven Hills της Πολιτείας της Ουάσιγκτον φιλοξενεί οινοποιήσιμα σταφύλια. Μεγάλη ποσότητα παραγωγής εμφανίζεται, σε ένα τόπο απομακρυσμένο από τα πάντα, ένα τόπο- έρημο, με μακρά αγροτική ιστορία. Ωστόσο, πολλοί μετά βίας γνωρίζουν ότι αυτό το αμπελουργικό φυλάκιο υπάρχει και ελάχιστοι το έχουν επισκεφτεί.

Η ανατολική Ουάσιγκτον, όπου καλλιεργούνται σχεδόν όλα τα οινοποιήσιμα σταφύλια της πολιτείας, είναι μια έρημος όπου 30 ή περισσότερα μίλια μπορεί να χωρίσουν μια μακρινή πόλη από την άλλη.

«Είναι στη μέση του πουθενά», λέει ο Rob Mercer, πρόεδρος των Mercer Estate Winery, ICAN και Mercer Ranches. «Είναι δύσκολο να φτάσεις. Δεν υπάρχουν πολλά εδώ πάνω, μόνο λίγες οικογένειες και λίγα αμπέλια».

Όταν κορυφώνεται η γραμμή του οροπεδίου του Horse Heaven, γίνεται αμέσως μια απέραντη έκταση με γεωργικές καλλιέργειες και λιβάδια.

Η ιστορία του Horse Heaven Hills ως γεωργικής περιοχής είναι συνυφασμένη με δύο οικογένειες αγροτών πολλών γενεών: τους Mercers, που καλλιεργούν 2.000 στρέμματα αμπελώνων στην περιοχή και τους Andrews, που καλλιεργούν σχεδόν 4.000 από τα περίπου 17.000 στρέμματα της περιοχής με αμπέλια.

Το Chateau Ste. Michelle άρχισε να δημιουργεί έναν αμπελώνα μεγάλης κλίμακας, προσλαμβάνοντας τον Paul Champoux για να επιβλέπει τη φύτευση. Σήμερα, το Chateau Ste. Michelle έχει δύο από τους τρεις αμπελώνες στην ονομασία του, καθώς και το Columbia Crest.

Οι πλαγιές τη έκτασης έχουν νότιο προσανατολισμό και απορροφούν τον ήλιο της ερήμου, επιτρέποντας στα σταφύλια να ωριμάσουν χωρίς να υπερωριμάσουν.

Η καλλιεργούμενη έκταση είναι συνολικά 570.000 στρέμματα σε μέγεθος – το Horse Heaven Hills φαίνεται απίθανο μέρος για μια μεγάλη αμπελουργική περιοχή

Η περιοχή έχει επίσης αξιοσημείωτα σταθερά, αμμοαργιλώδη  εδάφη, με μικρή κλίση που επιτρέπει την σωστή αποστράγγιση του νερού.

Ο που παρουσιάζει η περιοχή μειώνει τον κίνδυνο παγετών, την αχίλλειο πτέρνα της αμπελουργίας της Ουάσιγκτον. Το αποτέλεσμα είναι μια μακρά, ζεστή καλλιεργητική περίοδος, με δροσερές νύχτες που κλειδώνουν την οξύτητα—και όχι μόνο για τα σταφύλια.

«Οι δροσερές μας θερμοκρασίες τη νύχτα διατηρούν αυτή την τραγανότητα και τη φωτεινότητα στα φρούτα», λέει ο Mercer. «Μπορείς να το δεις σε όλα, από μήλα μέχρι κρασί και καρότα».

Όσον αφορά το κρασί, το Cabernet Sauvignon είναι αναμφισβήτητα το διαμάντι των ποικιλιών σε αυτά τα εδάφη, δίνοντας κρασιά με ιδιαίτερο άρωμα μαύρων φρούτων, πλούσιο σώμα και εξαιρετικά ισορροπημένες, μαλακές τανίνες.

Εκτός του Cabernet, που βρίσκεται στο επίκεντρο, τα υψόμετρα κυμαίνονται από 300–1.800 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας σε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών να πετύχουν. Οπότε μεγάλη επιτυχία δείχνουν να έχουν και τα Riesling της περιοχής.

Ένας τεράστιος όγκος αμπελουργίας λαμβάνει χώρα ήδη στους Horse Heavens, αλλά υπάρχει επίσης άφθονο περιθώριο ανάπτυξης στα στρέμματα με παρθένο έδαφος.

ΠΗΓΗ: wine enthusiast.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Σε μια χρονική στιγμή όπου οι ισορροπίες της ευρωπαϊκής οινοπαραγωγής αλλάζουν, η απόφαση του Deutscher Weinbauverband (DWV) να ενταχθεί στη European Federation of Origin...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...