Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια έρημος, το ανερχόμενο αστέρι της αμπελοκαλλιέργειας

Το ένα τρίτο της έκτασης του Horse Heaven Hills της Πολιτείας της Ουάσιγκτον φιλοξενεί οινοποιήσιμα σταφύλια. Μεγάλη ποσότητα παραγωγής εμφανίζεται, σε ένα τόπο απομακρυσμένο από τα πάντα, ένα τόπο- έρημο, με μακρά αγροτική ιστορία. Ωστόσο, πολλοί μετά βίας γνωρίζουν ότι αυτό το αμπελουργικό φυλάκιο υπάρχει και ελάχιστοι το έχουν επισκεφτεί.

Η ανατολική Ουάσιγκτον, όπου καλλιεργούνται σχεδόν όλα τα οινοποιήσιμα σταφύλια της πολιτείας, είναι μια έρημος όπου 30 ή περισσότερα μίλια μπορεί να χωρίσουν μια μακρινή πόλη από την άλλη.

«Είναι στη μέση του πουθενά», λέει ο Rob Mercer, πρόεδρος των Mercer Estate Winery, ICAN και Mercer Ranches. «Είναι δύσκολο να φτάσεις. Δεν υπάρχουν πολλά εδώ πάνω, μόνο λίγες οικογένειες και λίγα αμπέλια».

Όταν κορυφώνεται η γραμμή του οροπεδίου του Horse Heaven, γίνεται αμέσως μια απέραντη έκταση με γεωργικές καλλιέργειες και λιβάδια.

Η ιστορία του Horse Heaven Hills ως γεωργικής περιοχής είναι συνυφασμένη με δύο οικογένειες αγροτών πολλών γενεών: τους Mercers, που καλλιεργούν 2.000 στρέμματα αμπελώνων στην περιοχή και τους Andrews, που καλλιεργούν σχεδόν 4.000 από τα περίπου 17.000 στρέμματα της περιοχής με αμπέλια.

Το Chateau Ste. Michelle άρχισε να δημιουργεί έναν αμπελώνα μεγάλης κλίμακας, προσλαμβάνοντας τον Paul Champoux για να επιβλέπει τη φύτευση. Σήμερα, το Chateau Ste. Michelle έχει δύο από τους τρεις αμπελώνες στην ονομασία του, καθώς και το Columbia Crest.

Οι πλαγιές τη έκτασης έχουν νότιο προσανατολισμό και απορροφούν τον ήλιο της ερήμου, επιτρέποντας στα σταφύλια να ωριμάσουν χωρίς να υπερωριμάσουν.

Η καλλιεργούμενη έκταση είναι συνολικά 570.000 στρέμματα σε μέγεθος – το Horse Heaven Hills φαίνεται απίθανο μέρος για μια μεγάλη αμπελουργική περιοχή

Η περιοχή έχει επίσης αξιοσημείωτα σταθερά, αμμοαργιλώδη  εδάφη, με μικρή κλίση που επιτρέπει την σωστή αποστράγγιση του νερού.

Ο που παρουσιάζει η περιοχή μειώνει τον κίνδυνο παγετών, την αχίλλειο πτέρνα της αμπελουργίας της Ουάσιγκτον. Το αποτέλεσμα είναι μια μακρά, ζεστή καλλιεργητική περίοδος, με δροσερές νύχτες που κλειδώνουν την οξύτητα—και όχι μόνο για τα σταφύλια.

«Οι δροσερές μας θερμοκρασίες τη νύχτα διατηρούν αυτή την τραγανότητα και τη φωτεινότητα στα φρούτα», λέει ο Mercer. «Μπορείς να το δεις σε όλα, από μήλα μέχρι κρασί και καρότα».

Όσον αφορά το κρασί, το Cabernet Sauvignon είναι αναμφισβήτητα το διαμάντι των ποικιλιών σε αυτά τα εδάφη, δίνοντας κρασιά με ιδιαίτερο άρωμα μαύρων φρούτων, πλούσιο σώμα και εξαιρετικά ισορροπημένες, μαλακές τανίνες.

Εκτός του Cabernet, που βρίσκεται στο επίκεντρο, τα υψόμετρα κυμαίνονται από 300–1.800 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας σε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών να πετύχουν. Οπότε μεγάλη επιτυχία δείχνουν να έχουν και τα Riesling της περιοχής.

Ένας τεράστιος όγκος αμπελουργίας λαμβάνει χώρα ήδη στους Horse Heavens, αλλά υπάρχει επίσης άφθονο περιθώριο ανάπτυξης στα στρέμματα με παρθένο έδαφος.

ΠΗΓΗ: wine enthusiast.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Εξαιρετική ποιοτικά αναμένεται η φετινή παραγωγή μοσχάτου στη Σάμο, με τους αμπελώνες του νησιού να αποδεικνύονται ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και τις κλιματολογικές αλλαγές,...

REPORTS

Γονάτισε ακόμα και ιστορικούς αμπελώνες στη Σαντορίνη η ξηρασία των τελευταίων τριών ετών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με την Οινοποιία Γαβαλά να κάνει...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εξαιρετική ποιοτικά αναμένεται η φετινή παραγωγή μοσχάτου στη Σάμο, με τους αμπελώνες του νησιού να αποδεικνύονται ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και τις κλιματολογικές αλλαγές,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα κρασιά της Πελοποννήσου ανεβαίνουν και πάλι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου για χάρη της εκδήλωσης Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, με...

REPORTS

Εβδομάδες νωρίτερα από το συνηθισμένο ξεκίνησε ο τρύγος σε πολλούς γαλλικούς αμπελώνες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στην ευρωπαϊκή χώρα το φετινό...

REPORTS

Ως και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου μπορούν υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση ProWein...