Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Θέση στον 21ο Χάρτη των Γεύσεων παίρνουν 12 οινοπαραγωγοί της Μεσσηνίας

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των Γεύσεων στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Φέτος, στον Χάρτη των Γεύσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εμβληματικά κρασιά, από τον ιστορικό αμπελώνα της Μεσσηνίας, που 12 οινοπαραγωγοί, μέλη του Messinia Terroirs, έχουν επιλέξει και θα παρουσιάσουν επώνυμοι οινοχόοι στο Stand Messinia Terroirs, W21 & W21B.

Αλφαβητικά οι παραγωγοί:

Andania Valley Wines, Astir X, Biovin – Tsavolakis Wines, Lacules Estate, Navarino Vineyards, Nestor Winery, Oinotropai Estate, Panagiotopoulos Family Estate Wines, Patsouros Winery, Κτήμα Γκότση, Κτήμα Δερέσκου, Οινοποιία Ψαρούλη

Επιπλέον, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης, στην αίθουσα VASCO DA GAMA, μεταξύ 15.00 – 16.00, το Messinia Terroirs οργανώνει Master Class με εισηγητή τον Sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET και τίτλο:

«Ταξιδεύοντας από τη γη της Μεσσηνίας με Φιλέρια και Cabernet Sauvignon»

Κατά τη διάρκεια του Master Class θα παρουσιαστούν 3 μονοποικιλιακά Φιλέρια και 3 εμβληματικά παλαιωμένα Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία.

Λίγα λόγια για το Messinia Terroirs

Το Messinia Terroirs αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών όπως η μελέτη, η έρευνα, η καινοτομία στις καλλιεργητικές πρακτικές, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική για την αναδιάρθρωση και την ανάδειξη του μεσσηνιακού αμπελώνα με νέες φυτεύσεις και έμφαση σε ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Βασικός στόχος του Messinia Terroirs είναι να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2024 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης για ένταξη στα προγράμματα οίνου για την περίοδο 2024-25, στο πλαίσιο του...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Το Crystal Springs της Napa Valley AVA γίνεται η 18η επίσημη ονομασία της διάσημης αμπελουργικής περιοχής. Η νέα AVA χωροθετείται σε μια λοφώδη περιοχή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «4th ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 23&24 Nοεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 1.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Το οινοποιείο Bodegas de los Herederos del Marques de Riscal με έδρα την περιοχή La Rioja στην Ισπανία αναδείχθηκε κορυφαίο οινοποιείο του κόσμου για...