Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η οινοπαραγωγική περιοχή Ahr στη Γερμανία χρειάζεται βοήθεια

Οι εναέριες φωτογραφίες αποδεικνύουν το καταστρεπτικό αντίκτυπο της πλημμύρας που κατέκλυσε την τελευταία εβδομάδα τη Γερμανία και γιατί η περιοχή χρειάζεται τη βοήθεια του οινικού κόσμου.

Picture credit: Christian Lipowski

Η φυσική καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γερμανία και το Βέλγιο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε αμέτρητους ιδιώτες και επιχειρήσεις, με τους οινοπαραγωγούς της κοιλάδας Ahr να πλήττονται σοβαρά.

Σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου, τα πλημμυρικά ύδατα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά για τους οινοπαραγωγούς του Ahrweiler και τα γύρω χωριά Mayschoss και Dernau.

Σε αυτές τις περιοχές, τα βαρέλια, οι φιάλες και τα μηχανήματα οινοποίησης παρασύρθηκαν, καταστρέφοντας ολόκληρες οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις και πόρους διαβίωσης, αν και η πλήρης έκταση των ζημιών σε ολόκληρη την περιοχή Ahr, και τα 5630 στρέμματα αμπελώνων της, θα χρειαστούν εβδομάδες για να ποσοτικοποιηθούν.

Η διευθύντρια του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI), Monika Reule, έμεινε έκπληκτη από τις εικόνες της καταστροφής και την τύχη των ανθρώπων που ζουν εκεί και τώρα αγωνίζονται να επιβιώσουν, και έχει δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να δεχτεί δωρεές στήριξης για όσους έχουν πληγεί.

Ο λογαριασμός της δωρεάς κρατείται στην Ένωση Γεωργών και Αμπελουργών της πολιτείας Ρηνανίας-Νασσάου, με την Ένωση Οινοπαραγωγών Ahr.

Εκτός από την οικονομική ενίσχυση, οι οινοπαραγωγοί από όλη τη Γερμανία προσέφεραν στήριξη σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες, με τους αμπελουργούς να βρίσκονται ήδη εκεί με οχήματα και αντλίες για να διασώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Οι εξωτερικοί βοηθοί οφείλουν επίσης να βοηθήσουν με οποιαδήποτε απαραίτητη εργασία στους αμπελώνες που θα μπορούσε να βοηθήσει για να εξασφαλιστεί ο επερχόμενος τρύγος.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με το Fendt e100 Vario η Fendt παρουσίασε ένα ευέλικτο µικρών διαστάσεων ηλεκτρικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο για να δουλεύει άνετα, αθόρυβα, αλλά και «πράσινα»...

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...