Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών μπορεί να οδηγήσει ορισμένα κρασιά σε περαιτέρω παλαίωση

Μια σημαντική έλλειψη γυάλινων φιαλών θα μπορούσε να έχει τρομερή επίδραση σε ορισμένα κρασιά από την Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οινοποιό Phil Long, ιδιοκτήτη της Longevity Wines.

του Ζήση Πανάγου

Η έλλειψη γυάλινων φιαλών, που προκαλείται από τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας και συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και τα προβλήματα μεταφοράς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε γεύση κρασιών «σαν πριονιστήριο», σύμφωνα με έναν οινοποιό της Καλιφόρνια.

Εκτός από την πιθανή αύξηση των τιμών, η έλλειψη γυάλινων φιαλών έχει έναν άλλο αρνητικό αντίκτυπο στους οινοποιούς της Αμερικής: δεν μπορούν να εμφιαλώσουν το κρασί τους αρκετά γρήγορα.

Παρά το αυξανόμενο κόστος του γυαλιού, ο Phil Long της Longevity Wines αναφέρει ότι δεν έχει αυξήσει ακόμη τις τιμές του, αν και προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή.

«Δεν είμαι σίγουρος για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε τις τιμές εκεί που είναι», ανέφερε πρόσφατα σε μία δήλωση του.

«Το ποτήρι είναι βασικό συστατικό για την εμφιάλωση του κρασιού. Φανταστείτε ότι είστε εταιρεία μπισκότων και δεν υπήρχε αλεύρι».

Η προσφορά αγωνίζεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση για αλκοόλ εν μέσω πανδημικής έκρηξης για το ποτό.

Με πλεόνασμα κρασιού σε σύγκριση με έλλειψη γυάλινων φιαλών, ο Long λέει ότι αναγκάστηκε είτε να αφήσει τα προϊόντα του σε δεξαμενές, κάτι που επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά χωρίς τα οφέλη γεύσης και υφής της παλαίωσης βαρελιού ή κρατήστε το κρασί σε δρύινα βαρέλια περισσότερο από όσο είναι επιθυμητό.

«Η υπερβολική αρωματική επίδραση του βαρελιού ρίχνει το κρασί εκτός ισορροπίας», εξήγησε ο Long. «Όταν η δρυς γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο στο κρασί, επισκιάζει χαρακτηριστικές γεύσεις φρούτων και έχει συντριπτικά ξυλώδη γεύση».

Απέχει πολύ από το να αποτελέσει ζήτημα αποκλειστικά για τη Δυτική Ακτή της Αμερικής. Οι ελλείψεις μπουκαλιών στην Αργεντινή οδήγησαν τα Onofri Wines να λειτουργούν έξι μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αγκαλιάσουν νέες χώρες για τη διόρθωση του Sauvignon Blanc, καθώς η έλλειψη διαθεσιμότητας του Marlborough New Zealand είναι πιθανό να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε το αφεντικό της BWS στη Morrisons.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής έως τα Καλάβρυτα,...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...