Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Rioja Wine UK εγκαινιάζει την εκδήλωση «Rioja Residency»

Η εμπορική ένωση για τη Rioja στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινίασε την πρώτη της εκπαιδευτική εκδήλωση «Rioja Residency», που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Η εκδήλωση Rioja Wine UK στις 21 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο και στη λέσχη μελών The Ned, και θα παρουσιάσει τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Rioja και των κρασιών της.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 20 επισκέπτες οινοποιούς, παρουσιάζοντας παλιές και σπάνιες σοδειές και θα περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στα τρία 100 χιλιόμετρα ονομασία Rioja – Oriental, Alavesa και Alta.

Θα διευθύνεται από τρεις ειδικούς στην περιοχή, τη Sarah Jane Evans MW, τον Pedro Ballesteros Tores MW και τον σομελιέ Gonzalez Rodriguez Diaz, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια:

 

13:00: Οι δέκα ήρωες της Rioja με τη Sarah Jane Evans MW 

Η Sarah Jane Evans θα φιλοξενήσει ένα πάνελ συζήτησης με πέντε οινοποιούς από όλη τη Rioja, για να αποκαλύψει την ποικιλομορφία της περιοχής και τα δέκα στυλ κρασιών Rioja που είναι απαραίτητα για κάθε λίστα κρασιών.

 

14:00: Τα μυστικά ενός κελαριού με τον Pedro Ballesteros Torres MW

Οι τρεις κορυφαίοι παραγωγοί της Rioja του Pedro Ballesteros Torres στο «Secrets of the Cellar» με μια γεύση από τα καλύτερα vintage τους μέχρι σήμερα.

 

14:00: Αγώνας στη Rioja με τον Gonzalo Rodriguez Diaz

Ένα μάθημα φαγητού και κρασιού που θα βγάλει τους επισκέπτες «εκτός της ζώνης άνεσης του ζευγαρώματος» με ένα ζευγάρωμα φαγητού που ετοιμάζει ο μόνιμος σεφ του The Ned.

Τέλος, αναφορικά μιλώντας για την εκδήλωση, ο παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Rioja DOCa, Iñigo Tapiador, δήλωσε: «Το Rioja Residency θα ζωντανέψει την καλύτερη περιοχή της Ισπανίας σε μια σημαντική παρουσίαση των καλύτερων, πιο premium κρασιών της, κάτω από μια στέγη. Η μέρα θα είναι μια πραγματική εξερεύνηση και γιορτή της διαφορετικότητας της περιοχής και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο χώρο από το The Ned για να στεγάσει αυτόν τον μαγικό θύλακα.

«Η έναρξη του Rioja Residency σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού καλοκαιριού για τη Rioja, καθώς η περιοχή ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα διάσημα World’s Best Vineyards Awards τον Ιούλιο. Ήρθε η ώρα να δώσουμε στη Ριόχα την κεντρική σκηνή που της αξίζει».

 

ΠΗΓΗ: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...