Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βραβεύσεις στα Decanter για τα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες της Ένωσης Ηρακλείου

Τρία μετάλλια απέσπασε συνολικά η Ένωση Ηρακλείου στο Decanter World Wine Awards από τρεις διαφορετικές ετικέτες, κρασιά από τοπικές γηγενείς ποικιλίες, το λιάτικο, το θραψαθήρι και το βιδιανό.

Η Ένωση Ηρακλείου σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της και στο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και την στήριξη των κρητικών παραγωγών, κατάφερε μόλις σε ένα χρόνο να κάνει το Οινοποιείο της Οργάνωσης να βρει τη θέση που του αξίζει.

Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας, είναι η βράβευση των κρασιών της στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού το DECANTER WORLD WINE AWARDS με τα αποτελέσματα να την βρίσκουν με τρία μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα κρασιά που βραβεύτηκαν είναι από τοπικές γηγενείς ποικιλίες, το λιάτικο, το θραψαθήρι και το βιδιανό, και όχι από ξενόφερτες δείχνοντας την ξεκάθαρη θέση της Οργάνωσης να στηρίξει τον Κρητικό αμπελώνα.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι, η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ συγκαταλέγεται με βάση την βαθμολογία που απέσπασαν τα κρασιά της, στα τρία καλύτερα οινοποιεία της Κρήτης και δεσμεύεται ότι, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να στηρίζει την Κρήτη και δεν θα υποκύψει σε ευκαιριακές τακτικές φέρνοντας κρασιά από το εξωτερικό όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται, μόνο και μόνο για το κέρδος, τακτικές που δυστυχώς βλάπτουν βάναυσα το εισόδημα του κρητικού αμπελουργού και βάζουν σε κίνδυνο τον κρητικό αμπελώνα.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.