Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από δροσιστικά ροζέ έως συμπυκνωμνένα γλυκό το πολυδύναμο Αγιωργίτικο

Από δροσιστικά ροζέ έως συµπυκνωµένα γλυκά, το Αγιωργίτικο είναι
µια πολυδύναµη ποικιλία αµπέλου, που πάλλεται µε κοµψότητα τόσο
στη µύτη, όσο και στο στόµα, διεγείροντας τις αισθήσεις.

 

Rosé Saint-Georges

Kτήμα Ιεροπούλου

Ένα κοµψό 100% Αγιωργίτικο ροζέ από τον Χρόνη Ιερόπουλο, που κερδίζει τις εντυπώσεις ήδη από την ετικέτα του, την οποία φιλοτέχνησε ο Γιώργος Σταθόπουλος. Αρωµατικό και ευέλικτο, µε δροσιστική οξύτητα αλλά και φινετσάτο εκτός και εντός φιάλης, πίνεται και σκέτο ως απεριτίφ. 13% vol.

 

Αphrodite

Oινοποιείο Καραμήτσος

Τριανταφυλλί χρώµα και αρώµατα καραµέλας, κόκκινων φρούτων, κερασιού, βατόµουρου, βύσσινου και φραγκοστάφυλου για το ροζέ ηµίξηρο 100% Αγιωργίτικο από το αµπελοτόπι Αχλαδιά της Νεµέας. Στόµα µε ισορροπία γλύκας, αλκοόλης κι οξύτητας. 12,5% vol.

Βυσσινόκηπος

Αµπελώνας Παλύβου

Ροζέ κρασί από 100% Αγιωργίτικο το οποίο στυλιστικά φλερτάρει µε ένα ελαφρύ κόκκινο. Αρώµατα βύσσινου, κερασιού και κανέλας, δροσερή οξύτητα, ελαφριές τανίνες και κερασένια επίγευση. Από τα best-sellers του Νεµεάτη Γιώργου Παλυβού.13,5% vol.

 

Ypsilon ροζέ

Οινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος

Από 100% Αγιωργίτικο µε τη µέθοδο της ροζέ οινοποίησης, ένα κρασί από τη Νεµέα µε πορφυρό χρώµα και άρωµα που κατακλύζεται από ζουµερά κόκκινα φρούτα, τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Στο στόµα το κρασί είναι ελαφρύ, µε βελούδινες τανίνες και διακριτική πικάντικη επίγευση. 12,5% vol.

 

 

Pandora ροζέ
Cavino

Ρουµπινί  χρώµα µε χαρακτηριστικά αρώµατα κόκκινων φρούτων που ισορροπούν µε τη µαλακή, βελούδινη γεύση και τη διακριτική οξύτητα. Το 100% Αγιωργίτικο ροζέ της αχαϊκής Cavino προέρχεται από ορεινά αµπέλια της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. 13,0% vol.

 

Αγιωργίτικο Ροζέ bio

Αµπελώνες Ζαχαρία

Ένα φρουτώδες κρασί, µε απαλό σοµόν χρώµα, που προέρχεται από σταφύλια βιολογικής γεωργίας και χαρακτηρίζεται από αρώµατα φράουλας, κερασιού και γλυκόξινα φρούτα εποχής. Στο στόµα είναι µεσαίου σώµατος µε δροσερή οξύτητα. Ανήκει στη σειρά των βραβευµένων µονοποικιλιακών βιολογικών του Κτήµατος. 12,5% vol.

 

 

Late Harvest Roze

Κτήμα Πυργάκη

 

 

Από όψιµο τρύγο Αγιωργίτικου µε βαθύ ροδί χρώµα και στη µύτη αρώµατα γλασαρισµένων κόκκινων φρούτων. Στο στόµα µια εξαιρετική ισορροπία ανάµεσα στη γλύκα των σακχάρων και στη τραγανή οξύτητα, που προσδίδει κοµψότητα στο ηµίγλυκο κρασί. Φρουτώδης επίγευση. Πίνεται ως απεριτίφ ή µε πλατό φρούτων εποχής. 13% vol.

ROSE

Κτήµα Μητραβέλα

Ζωηρό χρώµα από κόκκινο τριαντάφυλλο.Παιχνιδιάρικα αρώµατα κόκκινων φρούτων, µε τη φράουλα και το κεράσι στους βασικούς ρόλους και σώµα µέτρια έντασης µε διακριτική ισορροπηµένη οξύτητα.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Εξαιρετική ποιοτικά αναμένεται η φετινή παραγωγή μοσχάτου στη Σάμο, με τους αμπελώνες του νησιού να αποδεικνύονται ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και τις κλιματολογικές αλλαγές,...

REPORTS

Γονάτισε ακόμα και ιστορικούς αμπελώνες στη Σαντορίνη η ξηρασία των τελευταίων τριών ετών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με την Οινοποιία Γαβαλά να κάνει...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εξαιρετική ποιοτικά αναμένεται η φετινή παραγωγή μοσχάτου στη Σάμο, με τους αμπελώνες του νησιού να αποδεικνύονται ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες και τις κλιματολογικές αλλαγές,...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον αντίκτυπο που θα έχει η επιβολή δασμών ύψους 15% από τις ΗΠΑ στα κρασιά με προέλευση την Ευρωπαϊκή...

REPORTS

Γονάτισε ακόμα και ιστορικούς αμπελώνες στη Σαντορίνη η ξηρασία των τελευταίων τριών ετών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με την Οινοποιία Γαβαλά να κάνει...

REPORTS

Με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων ιστορίας της εμβληματικής ελληνικής Ρετσίνας Μαλαματίνα, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κλήθηκαν να προσεγγίσουν δημιουργικά το brand, επανασχεδιάζοντας...