Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άγγλοι sommeliers ταξίδεψαν στους μαγικούς αμπελώνες του Μοσχάτου

Άγγλοι επαγγελματίες οίνου, sommeliers & distributors «ταξίδεψαν» στα μαγικά ορεινά αμπελοτόπια του Μοσχάτου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ακριτική Σάμου στα πλαίσια της καμπάνιας προβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο που διοργανώνει με επιτυχία ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 ξεναγήθηκαν από στελέχη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού στην  ιστορική αμπελουργική ζώνη της Σάμου, που συνδέεται άρρηκτα με την «ηρωική αμπελουργία» ως αποτέλεσμα του ορεινού ανάγλυφου και του δύσβατου των αμπελώνων.

Συνομίλησαν με τους ανθρώπους του μόχθου, τους αμπελουργούς του Συνεταιρισμού και γνώρισαν τη χειρωνακτική εργασία, τις γηγενείς ποικιλίες μα και τις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης που εφαρμόζει ο Συνεταιρισμός, με στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική παρέμβαση.

Με βαθιά γνώση στο κρασί, συμμετείχαν με προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, δηλώνοντας στο τέλος της διοργάνωσης πως «αυτό το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Μοσχάτου Σάμου, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής»!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη από τον αµπελώνα της Νάουσας, µόλις στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις εντός και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...