Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί ακουεί στο Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το Paros Farming Community (PFC) επεκτείνει το οινικό του portfolio, με μια ολοκαίνουρια ετικέτα, το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut. Το νέο αφρώδες κρασί ξεκίνησε μόλις το ταξίδι του από την Πάρο προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο των αδιάκοπων πειραματισμών της οινολογικής ομάδας του PFC, πάντα με την ίδια δίψα για την ανάδειξη της πολύπλευρης δυναμικής των δύο βασικών γηγενών ποικιλιών της Πάρου, Μανδηλαριάς και Μονεμβασιάς, έφθασε η ώρα για να εμφιαλωθεί το πρώτο αφρώδες κρασί στο κυκλαδίτικο νησί. Χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα Παριανά αμπελοτόπια, εκείνα που αντικατοπτρίζουν το πιο αυθεντικό, κυκλαδίτικο terroir, το Paros Farming Community αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία μεταξύ ιστορικής συνέχειας και καινοτομίας.

Μία Παριανή μετουσίωση

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών. Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC. Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.

Το κρασί είναι διαθέσιμο στην Πάρο, στη Βόρεια Ελλάδα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας mycava.gr και στην υπόλοιπη Ελλάδα από το αντίστοιχο της Deals S.A., ενώ εξάγεται σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο.

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut tasting notes

Όψη: ανοικτόχρωμο ροζ με ανταύγειες φλοιού κρεμμυδιών

Μύτη: γοητευτικός συνδυασμός κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας

Στόμα: δροσιστική συνύπαρξη του διοξειδίου του άνθρακα με την οξύτητα, η οποία χωρίς να είναι αιχμηρή, υποστηρίζει ισάξια τον όγκο των σακχάρων

Επίγευση: αρωματική επιστροφή ίδιων χαρακτήρων με σαφές αποτύπωμα ορυκτότητας

Αφρισμός: τα 4,8 bar πίεσης εγγυώνται τόσο τον έντονο αφρό στο σερβίρισμα, όσο και τα επίμονα «κορδόνια» φυσαλίδων κατά την παραμονή του στο ποτήρι

Συνδυασμοί με φαγητό: πιάτα με μανιτάρια, γαλοπούλα σε ελαφριές συνταγές, χτένια, σούσι σε ροζέ χρωματισμούς, γαρίδες σαγανάκι, αστακός με εσπεριδοειδή, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες μήλου ή λεμονιού

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 7-8 βαθμούς κελσίου

Το υπόλοιπο portfolio του Paros Farming Community περιλαμβάνει τις εξής ετικέτες:

SEIRADI White – ΠΟΠ Πάρος – Μονεμβασιά 100%

SEIRADI Rosé – ΠΓΕ Κυκλάδες – Μονεμβασιά 75% & Μανδηλαριά 25%

SEIRADI Red – ΠΓΕ Κυκλάδες – Μανδηλαριά 100%

SEIRADI Cuvée Topos White – ΠΟΠ Πάρος – Μονεμβασιά 100%

SEIRADI Cuvée Topos Red– ΠΟΠ Πάρος – Μανδηλαριά 45% & Μονεμβασιά 55%

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυμώνουν σε μικρές δεξαμενές και ωριμάζουν με τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay...

REPORTS

To Sincerely Mariah, είναι το νέο ροζέ κρασί, μέρος της σειράς Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη.

REPORTS

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία, πάθος και βαθιά γνώση ενώνουν τις δυνάμεις τους και «γυρίζουν σελίδα» στο τσίπουρο και δημιουργούν το Loco Docko τσίπουρο ένα...

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...