Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To πρώτο ερυθρό ταξιδεύει στο χρόνο

Μεγάλη δυναμική παλαίωσης για το Κτήμα Γεροβασιλείου

Επιλέξαμε έξι σοδειές, δημιουργήσαμε την απόλυτη κάθετη γευστική δοκιμή και την παρουσιάζουμε: Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 και 2009.

Η παλαίωση στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Η ποικιλία, η διαφοροποίηση των κλιματικών συνθηκών ανά έτος, ο τρόπος οινοποίησης, η ωρίμαση σε βαρέλια σε κατάλληλη θερμοκρασία-υγρασία και η σωστή συντήρησή του στη φιάλη είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη δυνατότητα ή μη παλαίωσης του κρασιού. Τα κρασιά του Κτήματος παλαιώνουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, στην υπόγεια κάβα και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η παλαίωση στη φιάλη συνεχίζεται σε ειδικό υπόγειο χώρο με τα πιο σύγχρονα μέσα διατήρησης-συντήρησης. Το Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός, το πρώτο ερυθρό κρασί του Κτήματος, παράγεται από το 1990. Ξεκίνησε ως ένα χαρμάνι Syrah, Merlot και Grenache Rouge, το οποίο όμως Grenache Rouge αντικαταστάθηκε το 2010 από το Λημνιό. Πρόκειται για ποικιλίες που έχουν προσαρμοστεί άριστα στην Επανομή, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα τυπικό κρασί, που εκφράζει ιδανικά το μικροκλίμα της περιοχής και παρουσιάζει μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Γενικά χαρακτηριστικά του κρασιού κατά την παλαίωση: Βαθύ γκρενά χρώμα, εκφραστική καθαρή μύτη με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων όπως άγριο δαμάσκηνο και βατόμουρο, γλυκόριζα, φινετσάτα αρώματα δρυός και νότες μπαχαρικών. Στην πλούσια παλέτα, ώριμες ταννίνες, μεταξένια υφή, εξαιρετική καθαρότητα και σαφήνεια φρούτου, νότες δέρματος και κακάο, που παραμένουν ως το μακρύ του τελείωμα.

Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 και 2009

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Διαφορετικές εκφράσεις της Μαλαγουζιάς παρουσιάζει το οινοποιείο Wine Therapy του οινολόγου και οινοποιού, Θωμά Κοντοπού.

REPORTS

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο...