Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To πρώτο ερυθρό ταξιδεύει στο χρόνο

Μεγάλη δυναμική παλαίωσης για το Κτήμα Γεροβασιλείου

Επιλέξαμε έξι σοδειές, δημιουργήσαμε την απόλυτη κάθετη γευστική δοκιμή και την παρουσιάζουμε: Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 και 2009.

Η παλαίωση στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Η ποικιλία, η διαφοροποίηση των κλιματικών συνθηκών ανά έτος, ο τρόπος οινοποίησης, η ωρίμαση σε βαρέλια σε κατάλληλη θερμοκρασία-υγρασία και η σωστή συντήρησή του στη φιάλη είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη δυνατότητα ή μη παλαίωσης του κρασιού. Τα κρασιά του Κτήματος παλαιώνουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, στην υπόγεια κάβα και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η παλαίωση στη φιάλη συνεχίζεται σε ειδικό υπόγειο χώρο με τα πιο σύγχρονα μέσα διατήρησης-συντήρησης. Το Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός, το πρώτο ερυθρό κρασί του Κτήματος, παράγεται από το 1990. Ξεκίνησε ως ένα χαρμάνι Syrah, Merlot και Grenache Rouge, το οποίο όμως Grenache Rouge αντικαταστάθηκε το 2010 από το Λημνιό. Πρόκειται για ποικιλίες που έχουν προσαρμοστεί άριστα στην Επανομή, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα τυπικό κρασί, που εκφράζει ιδανικά το μικροκλίμα της περιοχής και παρουσιάζει μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Γενικά χαρακτηριστικά του κρασιού κατά την παλαίωση: Βαθύ γκρενά χρώμα, εκφραστική καθαρή μύτη με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων όπως άγριο δαμάσκηνο και βατόμουρο, γλυκόριζα, φινετσάτα αρώματα δρυός και νότες μπαχαρικών. Στην πλούσια παλέτα, ώριμες ταννίνες, μεταξένια υφή, εξαιρετική καθαρότητα και σαφήνεια φρούτου, νότες δέρματος και κακάο, που παραμένουν ως το μακρύ του τελείωμα.

Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός 2001, 2002, 2003, 2004, 2007 και 2009

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά µιας πραγµατικά πολύπλευρης εγχώριας ποικιλίας, τα ροζέ από Ξινόµαυρο συναρπάζουν τον ουρανίσκο των απανταχού οινόφιλων.

REPORTS

Κρασιά τύπου orange, αρκετά αφρώδη, αλλά και ετικέτες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη νέα παγκόσμια οινική τάση, που, σιγά –...

REPORTS

Επιβλαβείς για την βιομηχανία οίνου είναι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ αναφορικά με την πώληση οργανικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ, προκαλώντας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...