Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To οινικό πορτφόλιο του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορωπίου ATTOINOS στην Food Expo

Γεύσεις Αττικού αμπελώνα από τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου – ATTOINOS, στην Food Expo 2025, Αίθουσα 1, Περίπτερο Β02.09 το Σάββατο 8 Μαρτίου έως Δευτέρα 10 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 μ.μ στο Metropolitan Expo

Με αρώματα και γεύσεις από τον Αττικό αμπελώνα θα γεμίσει η φετινή έκθεση της Food Expo, καθώς στην Αίθουσα 1, στο περίπτερο Β02.09 θα παρευρεθεί ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου – ATTOINOS!

Βασισμένοι στην παράδοση και στην δυναμική του Αττικού αμπελώνα, η ομάδα ATTOINOS δημιουργεί συλλογές ποιοτικών οίνων.

Με σεβασμό στη γη αναδεικνύουν τον μεγαλύτερο μονοποικιλιακό αμπελώνα και δημιουργούν το οινικό πορτφολιο ATTOINOS WINES. Μια συλλογή από διακεκριμένους οίνους που θα μπορέσουν να δοκιμάσουν οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες της έκθεσης.

Ξεκινώντας με την σειρά κρασιών ATTOINOS και τις γεύσεις του Αττικού αμπελώνα να αποτυπώνονται στο βραβευμένο Σαββατιανό, το αρωματικό Ροζέ και το πλούσιο σε μπαχάρια Ερυθρό.

Το οινικό προφίλ του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορωπίου – ATTOINOS, ενισχύεται με την Premium σειρά πολυβραβευμένων οίνων, με δύο λευκούς και έναν ερυθρό με τα ιστορικά τοπωνύμια. Η έκφραση της Γης του Σαββατιανού στο μπουκάλι με το όνομα Μικρό Μετόχι και η αρμονική ποικιλιακή σύνθεση στο Βορρός, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται με τον ερυθρό βελούδινο οίνο Λαμπτρεύς.

Η φρεσκάδα και η τραγανή οξύτητα που χαρίζουν οι φυσικοί αφρώδεις οίνοι Pet Nat και η φινετσάτη γεύση της Ρετσίνας των Μεσογείων, δεν θα λείψουν από την έκθεση!

Λίγα λόγια για τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου

Με ιστορία που ξεκινά το 1934, ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου πήρε τη σημερινή του μορφή το 1986 ύστερα από τη συνένωση τριών τοπικών συνεταιρισμών.

Με βάση της αρχές της ισότιμης συμμετοχής και της αμοιβαίας στήριξης των μελών του, ο Συνεταιρισμός καλύπτει όλο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα εκείνων που σχετίζονται με την αμπελουργία και την οινοποίηση.

Διαχρονικό και αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτισμικών αξιών της Αττικής, το κρασί και το αμπέλι είναι συνυφασμένα με της παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των οικογενειών του Συνεταιρισμού. Τα αμπελοτόπια στην περιοχή του Κορωπίου αποτελούν σημαντικό μέρος του περίφημου αττικού αμπελώνα, του μεγαλύτερου ενιαίου μονοποικιλιακού αμπελώνα της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...