Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tιμές έως 80 λεπτά το κιλό για οινοστάφυλα ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας σημειωθεί πως η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους σε αυτή.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Ποικιλία, Τιμή (ευρώ/κιλό)

  • Ασύρτικο: 0,80
  • Θραψαθήρι: 0,70
  • Λευκές ποικιλίες: (Βιδιανό, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό): 0.60
  • Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet): 0,55
  • Syrah: 0.45
  • Μαντηλάρι: 0,30
  • Λιάτικο: 0,45
  • Βηλάνα: 0,35
  • Κοτσιφάλι: 0,40
  • Κοτσιφολιάτικο: 0,30

Όσον αφορά την παραλαβή λευκών οινοσταφύλων, τονίζεται πως θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τιμή και στην επεξεργασία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 0,30 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία ανήκουν σε οινοποιήσιμο κωδικό
  • 0,25 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία θα οδηγηθούν σε ξεχωριστή διαδικασία επεξεργασίας.

Η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια ημέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.
  • Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.