Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tιμές έως 80 λεπτά το κιλό για οινοστάφυλα ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας σημειωθεί πως η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους σε αυτή.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Ποικιλία, Τιμή (ευρώ/κιλό)

  • Ασύρτικο: 0,80
  • Θραψαθήρι: 0,70
  • Λευκές ποικιλίες: (Βιδιανό, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό): 0.60
  • Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet): 0,55
  • Syrah: 0.45
  • Μαντηλάρι: 0,30
  • Λιάτικο: 0,45
  • Βηλάνα: 0,35
  • Κοτσιφάλι: 0,40
  • Κοτσιφολιάτικο: 0,30

Όσον αφορά την παραλαβή λευκών οινοσταφύλων, τονίζεται πως θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τιμή και στην επεξεργασία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 0,30 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία ανήκουν σε οινοποιήσιμο κωδικό
  • 0,25 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία θα οδηγηθούν σε ξεχωριστή διαδικασία επεξεργασίας.

Η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια ημέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.
  • Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το γαλλικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα παράσχει στην οινοβιομηχανία πρόσθετη στήριξη ύψους 130 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω εκρίζωση...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τρύγο του 2025, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και οδήγησε σε σταφύλια...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...