Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

O τρύγος του Bordeaux 2021 ήταν 20% κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών

Το Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB) αποκάλυψε ότι ο τρύγος του Bordeaux 2021 ήταν 20% κάτω από τον μέσο όρο των 10 ετών της περιοχής.

Η έκπτυξη των οφθαλμών ήρθε νωρίτερα από το συνηθισμένο εν μέσω πολύ ηλιόλουστου καιρού τον Μάρτιο, και πολλά νεαρά μπουμπούκια καταστράφηκαν στη συνέχεια από ισχυρούς παγετούς, που έπληξαν την περιοχή στις αρχές Απριλίου.

Σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα έχουν μόλις 503 εκατομμύρια μπουκάλια από τον τρύγο του 2021, που είναι σημαντικά κάτω από το μέσο όρο.

Τα γλυκά λευκά της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Sauternes, υπέστησαν τις μεγαλύτερες μειώσεις από έτος σε έτος, με αυτήν την κατηγορία να μειώνεται κατά 51%.

Ωστόσο, οι κλιματικές συνθήκες ήταν ιδανικές για την προώθηση της ανάπτυξης του Botrytis cinerea και οι παραγωγοί ανέφεραν υψηλά επίπεδα οξύτητας και συγκέντρωσης, επομένως η ποιότητα πρέπει να είναι υψηλή.

Η συγκομιδή του ερυθρού σταφυλιού ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή  πολύ αργότερα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το Μπορντό λούστηκε στον πιο ηλιόλουστο Οκτώβριο από το 1991, επιτρέποντας στο Cabernet Sauvignon και το Cabernet Franc να ωριμάσουν πλήρως σε ιδανικές συνθήκες.

Η συγκομιδή μειώθηκε κατά 6% από έτος σε έτος στο Médoc, το οποίο αντιπροσώπευε το 15% της συνολικής παραγωγής, με 565.000 hl. Ωστόσο, η κατάσταση ήταν πιο ζοφερή για το κόκκινο κρασί από τη Δεξιά Όχθη, καθώς οι συνδυασμένες αποδόσεις για το St-Emilion, το Pomerol και το Fronsac μειώθηκαν κατά 21% από έτος σε έτος.

Πιο κάτω, στην Αριστερή Όχθη, οι παραγωγοί στο Graves ανέφεραν μείωση της παραγωγής κατά 25% σε σύγκριση με το 2020.

Η παραγωγή του Bordeaux και του Bordeaux Supérieur μειώθηκε 15% στα 1,65 εκατομμύρια hl, αντιπροσωπεύοντας το 55% της παραγωγής, ενώ η Côtes de Bordeaux μειώθηκε κατά 14% στα 480.000 hl.

Η παραγωγή ξηρού λευκού μειώθηκε κατά 15%, αλλά το ροζέ μειώθηκε μόλις 3% και η Crémant de Bordeaux αυξήθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το 2020.

Ο καθηγητής Laurence Geny και ο καθηγητής Axel Marchal της ερευνητικής μονάδας οινολογίας στο Institut des Sciences de la Vigne et du Vin de l’Université de Bordeaux, έδωσαν μια συνοπτική αναφορά για το vintage του 2021: «Εξαιρετικά ξηρά λευκά, σπάνιο αλλά αξιοσημείωτο γλυκό κρασί και ομοιόμορφη ποιότητα για τα κόκκινα ».

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA) ενέκρινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου την εντολή διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα πακέτο μέτρων που έχει ως στόχο...

REPORTS

Το οινοποιείο Tablas Creek στην Καλιφόρνια ολοκλήρωσε ένα ιστορικό επίτευγμα, παράγοντας 14 μονοποικιλιακά κρασιά από τις επιτρεπόμενες ποικιλίες σταφυλιών της διάσημης γαλλικής ονομασίας προέλευσης...

REPORTS

Την αναγνώριση που τους αξίζει επιδιώκουν, όπως λένε, οι βρετανοί οινοποιοί να αποσπάσουν από το παγκόσμιο κοινό, μέσω της επικείμενης εβδομάδας οίνου στις 21-29...

REPORTS

Η έκθεση "European Wine Market Report 2024" παρουσίασε το 2024 ως μια χρονιά με άνευ προηγουμένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αμπελοοινικό τομέα, λόγω μιας...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στην κορύφωση της έφτασε η πτήση του εντόμου της ευδεμίδας στο αμπέλι, με πτωτική πορεία των συλλήψεων να αναμένεται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με...

REPORTS

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA) ενέκρινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου την εντολή διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα πακέτο μέτρων που έχει ως στόχο...

REPORTS

Την υψηλότερη τιμητική αναγνώριση «Best in Show» απέσπασε η Μαλαγουζιά 2024 του Κτήματος Γεροβασιλείου στον διεθνή διαγωνισμό Decanter. Η διάκριση αυτή απονέμεται μόλις στο...

REPORTS

Την οινική ταυτότητα και την σημασία του μεσσηνιακού αμπελώνα ανέδειξε το τρίτο Messinia Terroirs Wine Festival που έλαβε χώρα στον πολυπολιτισμικό χώρο Navarino Agora...