Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Millenials και Βoomers, οι νέες γενιές ψάχνονται πολύ με το κρασί

Η κατανάλωση κρασιού στις ΗΠΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Millennial (25-39) και Gen X (40-54) καταναλωτές, με τους Gen Z (21-24) να ακολουθούν με μικρή διαφορά. Ωστόσο, οι Boomers + (55 και πάνω), οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 1/3 των τακτικών καταναλωτών οινοπνευματωδών ποτών των ΗΠΑ, δεν έχουν αυξήσει τη συχνότητα κατανάλωσης κρασιού στον ίδιο βαθμό.

Ο διαχωρισμός των καταναλωτών οίνου ανά γενιά είναι μια δημοφιλής και συνηθισμένη στρατηγική μάρκετινγκ. Οι γεύσεις του κρασιού είναι εύπλαστες και, καθώς οι καταναλωτές μεγαλώνουν οι προτιμήσεις τους για το κρασί και τις συνήθειες αγοράς αλλάζουν. Μέσα από στοιχεία της έρευνας του Wine Intelligence Vinitrac με δεδομένα από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2020 δόθηκε έμφαση στις διαφορές μεταξύ των γενεών όσον αφορά τις προτιμήσεις του κρασιού και την αγοραστική συμπεριφορά. 

Πιο συγκεκριμένα οι λάτρεις του κρασιού της Gen X έχουν μεγαλύτερο δυναμικό άμεσης αγοράς από τους Millennials, με σταθερή κατανάλωση 29% η οποία πήρε μια ελαφρώς ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου . Ενδιαφέρονται περισσότερο για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της εικόνας του κρασιού. Αντιπροσωπεύουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά και κατανάλωση κόκκινου κρασιού, ενώ αποτελούν ένα μικρότερο ποσοστό στην αγορά οικονομικών κρασιών προτιμώντας να αγοράζουν λιγότερές φιάλες προκειμένου με τα ίδια χρήματα να καταναλώνουν κρασιά κατηγορίας premium . 

Η ηλικιακή ομάδα των Millennials παρουσιάζει μικρή μείωση στην κατανάλωση αλκοόλ μετά την καραντίνα, με το ποσοστό που καταναλώνει να ανέρχεται στο 28% . Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο πιο υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν και στο γεγονός ότι προτιμούν να καταναλώνουν διαφορετικού είδους αλκοολούχα ποτά και όχι αποκλειστικά κρασί.  

Πολύ ενθαρρυντικά ήταν και τα δεδομένα κατανάλωσης για τους Gen Z με ποσοστό 25% , κάτι που αποδεικνύει ότι η καραντίνα οδήγησε τους ηλικιακά νεότερους (21-24) στην πιο συστηματική κατανάλωση κρασιού. Ειδικότερα, αυτό το ηλικιακό γκρουπ είναι πιο εκλεκτικό δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ετικέτες και στις φιάλες των κρασιών , ενώ καθοριστικό ρόλο για τις αγορές τους διαδραματίζουν οι ποικιλίες και η περιεκτικότητα σε αλκοόλ.  

Αντίθετα οι Bommers  που αποτελούνται από άτομα 55 ετών και πάνω φαίνεται να μην έχουν αυξήσει τη συχνότητα κατανάλωσης κρασιού στον ίδιο βαθμό με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, με ποσοστό κατανάλωσης 4% . Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι στο διάστημα της πανδημίας οι συνήθειες τους μεταβλήθηκαν ,αφού περιορίστηκε σημαντικά η κατανάλωσή τους σε μπαρ και εστιατόρια. 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...