Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Gerard Bertrand, σε 10 χρόνια το 50% των αμπελώνων θα είναι βιολογικοί

Ο Gérard Bertrand, οινοποιός/επιχειρηματίας στο Languedoc της Γαλλίας, στην σελίδα 192 του “La Nature au Coeur” που δημοσιεύθηκε από τον Albin Michel, καλεί τους αναγνώστες του να επεξεργαστούν τις συλλογικές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την παρούσα υγειονομική κρίση.

Ο Gerard Bertrand δηλώνει πως ”η αμπελουργία πρέπει να είναι υποδειγματική. Η γεωργία καλείται να θρέφει τους ανθρώπους. Η οινοποιία πρέπει να φέρνει χαρά. Το κρασί ως τρόφιμο έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει. Η νέα τάση στο κρασί έχει να κάνει με την οικολογία και τη χρήση ενέργειας. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι, οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να απομονώσουμε τον άνθρακα μέσω των ζωντανών εδαφών στην αμπελοκαλλιέργεια, την κάλυψη του χόρτου και την «αιχμαλώτιση» της υγρασίας…”

Πιστεύει επίσης ότι το 50% των αμπελώνων θα είναι βιολογικοί σε 10 χρόνια. Υποστηρίζει την άποψη αυτή λέγοντας πως ‘’Αυτό ζητάνε οι καταναλωτές. Το μέλλον είναι βιολογικό. Τα ζιζανιοκτόνα θα είναι τα πρώτα που θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται. Θα απαγορευτούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και έτσι θα υπάρξει εξέλιξη στο 100% της συνολικής έκτασης αμπελώνα.’’

Πηγή vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Όμιλος Mantis, ένας από τους πλέον δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους διανομής και ανάπτυξης προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα συνεργασία με το οινοποιείο...

REPORTS

Η Vinarchy, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οίνου της Αυστραλίας σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν τις μισές μάρκες από το χαρτοφυλάκιο της και να στραφεί σε...

REPORTS

Οι υπουργοί εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψαν τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Πολιτειών να εφαρμόσουν περισσότερα από την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ του Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένης...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...