Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aπαιτητικός αλλά με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ο τρύγος στην Κεφαλονιά

Οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης οδήγησαν σε καθυστερημένη έκπτυξη των οφθαλμών με συνέπεια την οψίμηση της παραγωγής.

Άκαιρες και επίμονες βροχοπτώσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου οδήγησαν σε προβληματική καρπόδεση και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της εποχής είχαν ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη εξάπλωση περονοσπόρου στους αμπελώνες, οι οποίοι βρίσκονταν στο στάδιο της άνθησης. Το υπόλοιπο διάστημα έως τον τρύγο κύλισε σχετικά ομαλά, με την μικρή παραγωγή που απέμεινε στα αμπέλια να αποκτά εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Ο τρύγος ξεκίνησε στις 27/08 και ολοκληρώθηκε στις 21/09, κατά 60% μειωμένος σε σχέση με το 2022. Οι τιμές της Ρομπόλας διαμορφώθηκαν σε €1,41/kg για την συμβατική, €1,63/kg για την βιολογική, και €0,86/kg για το βοστιλίδι και την μαυροδάφνη.

Οι νεαροί οίνοι που αποζυμώνουν παρουσιάζουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, το μόνο παρήγορο στην τόσο κακή αμπελουργική χρονιά που διανύσαμε.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά µιας πραγµατικά πολύπλευρης εγχώριας ποικιλίας, τα ροζέ από Ξινόµαυρο συναρπάζουν τον ουρανίσκο των απανταχού οινόφιλων.

REPORTS

Κρασιά τύπου orange, αρκετά αφρώδη, αλλά και ετικέτες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη νέα παγκόσμια οινική τάση, που, σιγά –...

REPORTS

Επιβλαβείς για την βιομηχανία οίνου είναι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ αναφορικά με την πώληση οργανικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ, προκαλώντας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...