Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ελληνικό οίνο και νέα ΚΑΠ αναλύει η Ευρωπαϊκή Ένωση Οινοποιών στη Σαντορίνη

Φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό αμπελοοινικό κλάδο εν μέσω πανδημίας και όχι μόνο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), Ignacio Sanchez Recarte, κατά την επίσκεψη του στην Σαντορίνη με εκπροσώπους του ελληνικού οίνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του CEEV, προσκεκλημένος του Υπουργείου Τουρισμού και με αυτή την ευκαιρία γνώρισε διαδικτυακά το νέο Δ.Σ. το Σ.Ε.Ο. και μίλησε διεξοδικά μαζί του για μείζονα θέματα του κλάδου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης, ενόψει και της κλιματικής αλλαγής, το ζήτημα των νέων φυτεύσεων, ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τον ελληνικό αμπελώνα, η ψηφιακή ετικέτα για πληροφορίες όπως τα συστατικά και οι διατροφικές πληροφορίες, το ζήτημα της ρύθμισης κατανάλωσης αλκοόλ και βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις ως προς τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι ο CEEV είναι ο βασικός φορέας εκπροσώπησης των ιδιωτικών οινοποιείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης αλλά και μοχλό πίεσης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Ο ΣΕΟ αποτελεί ιδρυτικό μέλος αυτού του φορέα και συνεργάζεται στενά μαζί του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την συλλογική θέση του Δ.Σ., δήλωσε την ικανοποίησή του για την κινητικότητα του CEEV μπροστά στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της εποχής μας.

Κλείνοντας, ο Γ.  Γραμματέας του CEEV υπογράμμισε ότι ο ΣΕΟ και τα μέλη του μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη βοήθεια του CEEV για να ακούγεται η φωνή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.