Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος συνεργάζεται με σχολή της Βουργουνδίας

Το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πολύμηνη συνεργασία με το κορυφαίο, “Burgundy School of Wine & Spirits Business”, με έδρα τη Dijon της Γαλλίας. Καθοριστική συνδρομή για τη συγκεκριμένη συνεργία αποτέλεσαν οι ενέργειες του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Επίσκεψη φοιτητών 14.06.2021

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος αποτέλεσε ένα από τα τέσσερα οινοποιεία και το μοναδικό από τη Νότια Ελλάδα που συμμετείχε στον πρώτο, και συνάμα πιλοτικό, μέχρι σήμερα κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος, με την ονομασία “The Greek Wineries Project”. Το εγχείρημα αναμένεται να επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια με τη συμπερίληψη και άλλων χωρών.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΜΒΑ in wine business, υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών δασκάλων και καθηγητών πανεπιστήμιου, ολοκλήρωσαν έπειτα από αρκετούς μήνες αναλυτικής έρευνας, λεπτομερή κλαδική μελέτη για το Ελληνικό κρασί. Ακολούθως, σχεδίασαν και υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για τη βελτιστοποίηση της εξαγωγικής δραστηριότητας του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος και τη διεθνή στρατηγική μάρκετινγκ, οι οποίες ελάμβαναν υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Το τελικό αποτέλεσμα των ακαδημαϊκών προσπαθειών παρουσιάστηκε από τους φοιτητές στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στις 7 Ιουνίου με παραβρισκόμενους, εκπροσώπους των Οινοποιείων και του Πανεπιστημίου, μελών του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, δημοσιογράφων και Masters of Wine.

Η καρποφόρα και στενή συνεργασία με τα μέλη του πανεπιστημίου, συνεχίστηκε με ενθουσιασμό έπειτα και από την ολοκλήρωση του προγράμματος. Φοιτητές επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη, με σκοπό να γνωρίσουν δια ζώσης την ομάδα του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος, να γευτούν τους οίνους, να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής και στον αμπελώνα και τέλος να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στο εστιατόριο «Άρωμα Αυλής».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η London Wine Fair 2025 ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα της χρονιάς: την τυφλή γευσιγνωσία «Μάχη των Φυσαλίδων». Η εμβληματική...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Το παγκόσμιο εμπόριο οίνου και γλεύκους παρέμεινε σχεδόν σταθερό το 2024, με μικρή αύξηση 0,8% σε όγκο, φθάνοντας τα 100,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, και μικρή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Wine Plus ετοιμάζει τη 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μία πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...