Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μαθημάτων του WSPC σε καφέ, τσάι, κακάο

Η πρωτοποριακή εκπαιδευτική ενότητα του WSPC μόλις έκλεισε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο μαθημάτων πάνω στον καφέ, το τσάι και το κακάο.

Η γευστική μας παλέτα είναι το σημείο όπου συγκεντρώνονται, συναντιούνται και αλληλεπιδρούν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις που μας περιβάλλουν, με απώτερο σκοπό να πλημμυρίσουν τις αισθήσεις μας με ευχαρίστηση.

Όσα περισσότερα μαθαίνουμε γύρω από τα προϊόντα που δοκιμάζουμε, τόσο πιο ενδιαφέρουσα κάνουμε την εξερεύνηση άγνωστων γευστικών μονοπατιών που μας χαρίζουν όλο και μεγαλύτερες απολαύσεις.

Με αυτό ακριβώς το δελεαστικό αίσθημα έκλεισε ο πρώτος κύκλος των διά ζώσης μαθημάτων του «WSPC – BSA Level 1 Plus Barista, Coffee, Tea & Beverages, Understanding the Complexity», που αποτελεί το πρώτο επίπεδο της νέας εκπαιδευτικής ενότητας που έχει εντάξει στα προγράμματα του το WSPC – ο μεγαλύτερος φορέας εκπαίδευσης Κρασιών, Αποσταγμάτων και Οινοχοΐας της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πρόσφατα αποφάσισε να ανοίξει την ομπρέλα των εκπαιδευτικών του ενοτήτων, στοχεύοντας να αναβαθμίσει και τον καφέ, το τσάι και το κακάο στην Ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 19 ωρών στο πραγματικά υπερσύγχρονο Coffee-Cocoa-Tea Lab, που στοχεύει στην ετοιμότητα και την επιτυχία των επαγγελματιών, καθώς και στην υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του πελάτη. Παρέχει τίτλους σπουδών με ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία, πιστοποιημένους από το Beverage Standards Association (BSA) της Μεγάλης Βρετανίας.

Από τα μέσα Οκτωβρίου που θα ακολουθήσει και το BSA Level 2 PLUS, θα αποτελέσει μία ακόμα πρόκληση, η σε βάθος γνώση και κατάκτηση τόσο των επαγγελματικών δεξιοτήτων (hard skills), όσο και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills) της Βρετανικής κουλτούρας και εκμάθησης.

Όλα δείχνουν και οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο καφές, το τσάι και το κακάο έχουν βρει πλέον το δικό τους σπίτι στην εκπαίδευση.

Μια νέα εποχή «καβουρδίζεται» προσεκτικά στην Ελλάδα για να απογειώσει την ευχαρίστηση των αισθήσεων, μέσα από την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση ενός επαγγελματία του μέλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κατερίνα Νικολού, Corporate Affairs & Communications Consultant

E: knikolou@wspc.gr

T: 210 9882540

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια κορυφαία διάκριση με διεθνή αντίκτυπο επιβεβαιώνει το όραμα, την αφοσίωση και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν το Κτήμα Σεμέλη. Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στο...

REPORTS

Τα μη αλκοολούχα κρασιά τα γνωστά «00» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά, όμως η απουσία αλκοόλ στερεί αναπόφευκτα ένα κομμάτι της πολυπλοκότητας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...