Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το ενδιαφέρον για το κρασί στο διαδίκτυο ολοένα και μεγαλώνει, η πλειοψηφία μεταξύ των νέων

Το γεγονός ότι το 2020 και το πρώτο μισό του 2021 η κατανάλωση κρασιού στην Ιταλία συνέχισε να μεγαλώνει μέσω της διανομής μεγάλης κλίμακας και του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει εξακριβωθεί από αρκετές μελέτες και έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Trovaprezzi.it, το 2020 έκλεισε με +33% στην κατηγορία αλκοόλ και +20% στην κατηγορία αφιερωμένη στα κρασιά, σε σύγκριση με το 2019. Από την αρχή της πανδημίας, η υψηλότερη ζήτηση έφτασε τον Απρίλιο του 2020 για τα οινοπνευματώδη και τον Ιούνιο 2020 για τα κρασιά (+70% σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2019).

Στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία αυτών που αγοράζουν διαδικτυακά αφορούν άντρες με ποσοστό 64% τους τελευταίους 13 μήνες για τα ποτά και 65.5% για το κρασί. Οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για κρασιά και ποτά στο διαδίκτυο καλύπτει όλες τις ηλικίες, φυσικά μεταξύ των ενηλίκων. Οι ηλικίες μεταξύ 25 και 44 καλύπτουν το 50% των ανθρώπων που ψάχνουν σχετικά με κρασί και οινοπνευματώδη ποτά.

Οι πιο ενεργές περιοχές στην διαδικτυακή έρευνα τους τελευταίους 13 μήνες ήταν η Λομβαρδία και το Λάτσιο, που μαζί μετρούν πάνω από το 50% αυτής.

 

Πηγή winenews.it

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...