Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το ενδιαφέρον για το κρασί στο διαδίκτυο ολοένα και μεγαλώνει, η πλειοψηφία μεταξύ των νέων

Το γεγονός ότι το 2020 και το πρώτο μισό του 2021 η κατανάλωση κρασιού στην Ιταλία συνέχισε να μεγαλώνει μέσω της διανομής μεγάλης κλίμακας και του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει εξακριβωθεί από αρκετές μελέτες και έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Trovaprezzi.it, το 2020 έκλεισε με +33% στην κατηγορία αλκοόλ και +20% στην κατηγορία αφιερωμένη στα κρασιά, σε σύγκριση με το 2019. Από την αρχή της πανδημίας, η υψηλότερη ζήτηση έφτασε τον Απρίλιο του 2020 για τα οινοπνευματώδη και τον Ιούνιο 2020 για τα κρασιά (+70% σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2019).

Στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία αυτών που αγοράζουν διαδικτυακά αφορούν άντρες με ποσοστό 64% τους τελευταίους 13 μήνες για τα ποτά και 65.5% για το κρασί. Οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για κρασιά και ποτά στο διαδίκτυο καλύπτει όλες τις ηλικίες, φυσικά μεταξύ των ενηλίκων. Οι ηλικίες μεταξύ 25 και 44 καλύπτουν το 50% των ανθρώπων που ψάχνουν σχετικά με κρασί και οινοπνευματώδη ποτά.

Οι πιο ενεργές περιοχές στην διαδικτυακή έρευνα τους τελευταίους 13 μήνες ήταν η Λομβαρδία και το Λάτσιο, που μαζί μετρούν πάνω από το 50% αυτής.

 

Πηγή winenews.it

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να θέσουν οι συνεταιρισμοί της περιοχής Τυρνάβου το σημαντικό θέμα της ακαρπίας των αμπελώνων της περιοχής, σε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2025 έρχεται το Thessaloniki Wine and Spirits Trophy που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του Makris Athens by Domes, που έλαβε πριν λίγες μέρες το πρώτο του αστέρι Michelin, συναντούν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

REPORTS

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το επιστημονικό περιοδικό OENO One εξετάζει πώς η ωριμότητα των σταφυλιών και ο χρόνος συγκομιδής επηρεάζουν τη χημική...