Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ετικέτες κρασιού πιάνουν τιμή ως ψηφιακά έργα τέχνης σε χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων

Μία πρωτότυπη τάση για την σύγχρονη ψηφιακή εποχή ακολουθεί μεταξύ άλλων και το Château Darius του Bordeaux που πουλά…ψηφιακές φιάλες!

Το γαλλικό οινοποιείο Château Darius πουλά ψηφιακές φιάλες από το Bordeaux στην ιστοσελίδα BakerySwap για 100 μάρκες, δηλαδή ένα είδος κρυπτονομίσματος που σήμερα έχει ισοδύναμη αξία 335 λίρες.

Ο Flavien Darius Pommier, ιδιοκτήτης του Château Darius, δήλωσε σε σχετική δημοσίευση “αποστολή και κίνητρό μου είναι να κάνω το κρασί μου δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αλλά και να το κάνω προσβάσιμο παντού”, προσθέτοντας ότι δέχεται πληρωμές στο Bitcoin.

“Τώρα ξεκινάμε νέα NFT με κάθε μία από τις εσοδείες μας και θα το κάνουμε σε κάθε συγκομιδή”, δήλωσε ο Pommier. Αποκάλυψε επίσης ότι το οινοποιείο θα έστελνε τυχαία τις πραγματικές φιάλες κρασιού σε ανθρώπους που αγόρασαν τα NFT.

Τι είναι το NFT;

Τα NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία μπορεί να αποτελούνται από  μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα.

Με άλλα λόγια, είναι μια μονάδα δεδομένων που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα πνευματικά δικαιώματα. Δηλαδή πιστοποιεί ότι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο είναι μοναδικό και, ως εκ τούτου, δεν είναι εναλλάξιμο.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τέτοιου τύπου, είναι οι πληροφορίες που συνοδεύουν ένα NFT και το κάνουν να είναι μοναδικό και διακριτό από οποιοδήποτε άλλο, κάτι που βοηθά στην επαλήθευση του δημιουργού του και στον περιορισμό της πιθανότητας απάτης.

Ο οινόφιλος τώρα καλείται όχι μόνο, ως οινοσυλλέκτης, να αποθηκεύσει μια φιάλη στο κελάρι του σπιτιού του, αλλά να αποκτήσει με έναν τελείως καινοτόμο τρόπο τα “πνευματικά δικαιώματα” μιας φιάλης.

Με στοιχεία από thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ο Κρητικός αμπελώνας τα τελευταία 2 χρόνια δέχθηκε τη σφοδρότητά της κλιματικής αλλαγής ή κλιματικής κρίσης και όμως ανταπεξέλθετε και φαίνεται να βγαίνει πιο...

REPORTS

Με τους αμερικανικούς δασμούς στο 15% για το ευρωπαϊκό κρασί, οι οινοποιοί και οι εισαγωγείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη πραγματικότητα που πλήττει και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, τα εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πρωταγωνιστήσουν σε μια μοναδική...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, πρώτη παραλαβή στο οινοποιείο. Οικοδεσπότης εδώ, ο οινολόγος, Αλέξανδρος Τζαχρήστας. Το παλιό σπίτι του Ανδρέα Καμπά, ένα μικρό μουσείο. Ο εξοπλισμός...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.