Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η μαγεία του Μοσχάτου Σάμου στο SOFITEL ATHENS AIRPORT

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του Ομίλου Μήτση.

Ο καταξιωμένος Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, σε συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα των chef του Sofitel Athens Airport — Executive Chef Φάνη Στάθη, Chef Θεόδωρο Υψηλό και τον Pastry Executive Chef Δημήτριο Δήμτσο δημιούργησαν ένα μοναδικό wine pairing menu, εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση και εμπλουτισμένο με δημιουργικές πινελιές που συνδυάζονται αρμονικά με τις ντελικάτες αρωματικές νότες των σαμιώτικων Μοσχάτων κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Ε.Ο.Σ Σάμου να αναδείξει την ποιότητα, την ιστορική συνέχεια και τη διεθνή ακτινοβολία του σαμιώτικου Μοσχάτου, ενός κρασιού που εδώ και 90 χρόνια αποτελεί τον κύριο οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παράλληλα, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Sofitel Athens Airport να προσφέρει στους επισκέπτες του ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, συνδυάζοντας τη γαλλική φινέτσα με τη μεσογειακή έμπνευση.

Η βραδιά αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη συνάντηση της γαστρονομικής τέχνης και της οινογνωσίας, επιβεβαιώνοντας τη σύμπραξη ποιότητας, παράδοσης και αυθεντικότητας ανάμεσα στο Sofitel Athens Airport και τον Συνεταιρισμό της Σάμου.

Κάθε σταγόνα Μοσχάτου κλείνει μέσα της την «ψυχή» του ακριτικού νησιού, τις ψηλές κορφές, το θαλασσινό αγέρι του Αιγαίου, το φως του ήλιου, τα μοναδικά αρώματα, τον κόπο και το μεράκι των αμπελουργών.


Όλα αυτά, ο εμπνευσμένος Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, μαζί με τη δημιουργική ομάδα του Sofitel, θα τα αποδώσουν μέσα από γεύσεις, αρώματα και εμπνεύσεις σε μια οινογευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αυτή τη νύχτα, το κρασί θα αφηγηθεί ιστορίες – και η απόλαυση, θα σας ταξιδέψει…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το οινοποιείο Bodegas Faustino, που εδρεύει στο Oyón, στην καρδιά της περιοχής Rioja Alavesa της Ισπανίας, απέσπασε το διεθνές βραβείο Best Of Wine Tourism...

REPORTS

Ο Γάλλος μεγιστάνας François Pinault, μέσω της οινικής του εταιρείας Artémis Domaines, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου κτήματος στη Βουργουνδία με το όνομα...

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια τροποποιείται διάταξη που αφορά επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στο ύψος των 1.705.581 hl καταγράφηκαν με 31/7/2025 τα αποθέματα οίνων και γλευκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που απέστειλε στην Commission το τμήμα Αμπέλου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...