Με μοντέρνα και φρέσκια ματιά, προτίμησαν να μην επισκιάσουν τα αρώματα της ποικιλίας με τη χρήση βαρελιού όπως γίνεται συνήθως. Έτσι χρησιμοποίησαν ελαφρύ battonnage (τακτική ανάδευση) με τις φίνες οινολάσπες για περίπου 4 μήνες, με σκοπό να χαρίσουν έξτρα όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα.
Τα αμπέλια του Chardonnay έχουν φυτευτεί σε εδάφη από σχιστόλιθο, που χαρίζει στα σταφύλια φρεσκάδα και φινέτσα. Ο προσδιορισμός SXISTOLITHOS στην ετικέτα του CHARDONNAY οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του terroir που είναι φυτεμένο το αμπελοτόπι. Τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας εμπλουτίζονται με το σπάνιο γενικά αυτό πέτρωμα σε αμπέλια προσδίδοντας στο κρασί στοιχεία μεταλλικότητας και οξύτητας που λογικά δεν θα υπήρχαν. Αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 600 κιλά/στρέμμα και παλαίωση μόνο σε δεξαμενή. Yψόμετρο στα 230 μέτρα , κατεύθυνση αμπελώνα ΒορειοΑνατολική με κλίση 5-8 % γύρω από τον λόφο που δεσπόζει το Chateaux του κτήματος.
Κρασί με δροσερή οξύτητα και στρογγυλό σώμα, λαμπερό κίτρινο χρώμα και πράσινες ανταύγειες ενώ στη μύτη κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων σε συνδυασμό με φυτικές και ορυκτές νότες. Στο στόμα, τα ζουμερά φρουτώδη αρώματα ισορροπούν με τη δροσιστική οξύτητα και τη βουτυράτη υφή, ενώ το τελείωμα αφήνει στο στόμα αρώματα φρούτων που διαρκούν. Ιδανικό κρασί φαγητού, μπορεί να συνδυαστεί με εδέσματα μεσογειακής κουζίνας, από τα κλασικά λαδερά μέχρι ψητό κοτόπουλο ή ψάρι, ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε και μόνο του ως απεριτίφ.