Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πικ-νικ και βόλτες με ποδήλατα τον Απρίλιο στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Aπρίλιος, και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ-νικ του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ επιστρέφουν, μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τον αμπελώνα μέσα από μικρές αποδράσεις στη φύση, εκδηλώσεις και απολαυστικές γευσιγνωσίες.

Φυσικά, στο επίκεντρο κάθε εμπειρίας παραμένει το κρασί, με επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, σε αρμονικά γαστρονομικά ταιριάσματα που επιμελείται η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου. Πάντα με δημιουργικότητα και βάσει μιας φιλοσοφίας που δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και το σεβασμό στη διαχείρισή τους (no-waste) -αξιοποιώντας και τον μικρό λαχανόκηπο του Κτήματος.

«Save the date» και για την γευσιγνωσία – έκπληξη με ειδικές εμφιαλώσεις, από το WAREHOUSE 10, την πλατφόρμα που αγκαλιάζει το ανήσυχο πνεύμα και τους πειραματισμούς δεκαετιών του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων :

 

ΠΙΚ-ΝΙΚ & ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Από το Σάββατο 6 Απριλίου και κάθε ημέρα / 11:00 – 17:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου

Μια μοναδική ευκαιρία ανακάλυψης του αμπελώνα με ηλεκτρικά ποδήλατα, ακολουθώντας τις ειδικά σχεδιασμένες, “bike friendly” διαδρομές του Κτήματος. Οι επισκέπτες προμηθεύονται το καλάθι με τις πεντανόστιμες λιχουδιές και το κρασί  της επιλογής του (1 φιάλη ανά 2 άτομα), επιλέγουν τη στάση της αρεσκείας τους από τον χάρτη, και απολαμβάνουν το πικ-νικ τους.

 

SPRING WINE TASTING

Κυριακή 7 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Επιλογή από μια ανοιξιάτικη λίστα λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών που απολαμβάνουμε με θέα τον αμπελώνα που ανθίζει και γεμίζει χρώματα.

Ετικέτες: ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ Single Block 2022, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ 2023, ΑΚΑΚΙΕΣ 2023, LESPRIT DU LAC 2023, ΤΗΕ FALLEN OAK 2020, ΝΑΟΥΣΣΑ Cuvée Villages 2021

 

WAREHOUSE 10 SPECIAL EVENT

Κυριακή 14 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή : 65€ / άτομο

Ειδικές εμφιαλώσεις, πειραματισμοί και σπάνιες ετικέτες: αυτό είναι το WAREHOUSE 10 που ανοίγει το κελλάρι του για μια μοναδική εκδήλωση. 5 κρασιά εμπνέουν 5 πιάτα σε απόλυτη αρμονία.

Η λίστα κρασιών: VIDIANO 2022, DAPHNE 2022, GOUMENISSA 2019, ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2013 και ΧΡΥΣΟΓΕΡΑΚΑΣ 2021.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΜΑΣ       

Κυριακή 21 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τα φρεσκοκομμένα λαχανικά του κήπου μας δημιουργούν νόστιμα πιάτα ημέρας και δίνουν την ευκαιρία για κλασικούς αλλά και εναλλακτικούς συνδυασμούς από  τη λίστα κρασιών μας.

 

ΟΡΕΙΝΑ ΛΕΥΚΑ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Κυριακή των Βαίων 28 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής, και συνδυάζουμε τα λευκά κρασιά από τον αμπελώνα μας στο Αμύνταιο, την ψυχρότερη αμπελοοινική ζώνη της Ελλάδας, με νηστίσιμα πιάτα ημέρας με βάση τα θαλασσινά.

 

Ωράριο Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Τρίτη έως Κυριακή: 11:00 – 18:0 | (last call κουζίνας 16:30) | Δευτέρα κλειστά.| Διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ. | Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.

Αναλυτικά όλα τα μενού στο www.kiryianni.gr

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Πληροφορίες και κρατήσεις:Κα Ελπίδα Παλαμίδα:

Τ: 2332051100 (εσωτ. 110) – Κ: 6938250088 – Ε: epalamida@kiryianni.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.