Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Asti Docg παρουσιάζει το πρώτο ιταλικό ροζ αφρώδες κρασί

Το Metodo Classico αποτελείται από τον συνδυασμό σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχάτο και Μπρακέτο και είναι έτοιμο να συνεχίσει τις επιτυχίες που σημείωσε στις πωλήσεις ανάμεσα στους αφρώδεις οίνους καθώς και να εισέλθει στον κόσμο των ροζέ κρασιών.

Το πρώτο ιταλικό Metodo Classico, γεννημένο στα “Κάτω Καθεδρικά” κελάρια του Κανέλλι, ενός ιταλικού δήμου στην Επαρχία του Άστι, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και βρίσκεται κάτω από τους λόφους που “εξυμνούνται” από πολλούς συγγραφείς της ιταλικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως οι Cesare Pavese και Beppe Fenoglio.

Αποτελεί ένα σύμβολο της ιταλικής παράδοσης στα αφρώδη κρασιά χάρη στην αιώνια ιστορία του. Σήμερα, αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες εκφράσεις των ιταλικών αφρωδών οίνων, χάρη στις αμέτρητες ευκαιρίες κατανάλωσης, από απεριτίφ έως κοκτέιλ, και γράφει ένα νέο κεφάλαιο σε μια παράδοση που ποτέ δεν σταματά να κοιτά το μέλλον.

Συνεχίζοντας την επιτυχία στους αφρώδεις οίνους, εισέρχεται στον κόσμο των ροζέ κρασιών, τα οποία η Ιταλία υπερηφανεύεται για τη σημαντική παραγωγή της, και που τα τελευταία χρόνια έχει δει μια αύξηση, και μάλιστα σημαντική, στο ενδιαφέρον από μέρους των καταναλωτών παγκοσμίως, ειδικά των νέων σε ηλικία.

Το Asti Docg θα γίνει επίσης ροζέ, μετά από την Συνέλευση του Συλλόγου των Δήμων του Μοσχάτο, με την διοίκηση του Συνδέσμου του Asti και του Moscato d’Asti Docg.

Το ροζέ κρασί που θα δημιουργηθεί από την ένωση σταφυλιών Μοσχάτο και Μπρακέτο, δύο  πολύ αρωματικά κρασιά που παράγονται σε τοπικούς αμπελώνες, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κανάλι παραγωγής και την πιθανότητα επέκτασης στους καταναλωτές.

Το Asti Docg αποτελείται από τα είδη Asti Spumante και Moscato d’Asti και είναι έτοιμο να επεκταθεί προσθέτοντας μια “σύγχρονη” πινελιά για να διαφοροποιήσει την παραγωγή που πηγάζει από τις ιστορικές περιοχές Langhe-Roero και Monferrato, τα οποία αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Σε αυτά τα ίδια εδάφη, το 1865, ο Carlo Gancia έδωσε ζωή στο πρώτο ιταλικό αφρώδες κρασί, το μέλλον είναι τώρα έτοιμο να λάβει επίσης ροζέ αποχρώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ομάδα του Wine Trails ταξίδεψε γευστικά στην Κρήτη, επιλέγοντας πέντε χαρακτηριστικά ζευγάρια κρασιών και τυριών για μια εμπειρία που τιμά τη δύναμη της...

REPORTS

Σχεδόν παμψηφεί επανεκλέγει για μία ακόμη θητεία πρόεδρος της κλαδικής αμπελουργικής οργάνωσης ΚΕΟΣΟΕ, ο Χρίστος Μάρκου, ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα τη χρηματοδότηση και...

REPORTS

Τέσσερα νοτιοαφρικανικά οινοποιεία απέσπασαν σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς εντάχθηκαν στη διευρυμένη λίστα των World’s 50 Best Vineyards (θέσεις 51-100) για το 2025, επιβεβαιώνοντας τη...

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...