Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ελπίδες εξάλειψης γραφειοκρατικού φραγμού στο βρετανικό κρασί

Η εθνική ένωση για της αγγλικής και ουαλικής βιομηχανίας κρασιού, WineGB, επαίνεσε το Τμήμα Περιβάλλοντος Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) για την εισαγωγή βρετανικών  μεταρρυθμίσεων για το κρασί, οι οποίες θα καταργήσουν τους κανονισμούς της ΕΕ για τις συσκευασίες και θα επιτρέψουν στους εγχώριους παραγωγούς να πουλήσουν φθηνά κρασιά (piquette) για πρώτη φορά.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι παραγωγοί αγγλικού αφρώδους οίνου δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν πώματα από φελλούς σε σχήμα μανιταριού και καλύμματα αλουμινίου στα σημεία σφραγίσματος, δίνοντας στους παραγωγούς την επιλογή να επιλέξουν απλούστερη συσκευασία, μειώνοντας έτσι τόσο τα υπολείμματα όσο και το κόστος παραγωγής.

Θα καταργηθούν επίσης περιορισμοί στην παρασκευή και την πώληση του piquette, ενός κρασιού χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ που παρασκευάζεται από το δεύτερο πάτημα του σταφυλιού.

Η κυβέρνηση θα καταργήσει επίσης την απαίτηση για τα εισαγόμενα κρασιά να έχουν διεύθυνση εισαγωγέα στην ετικέτα, μειώνοντας τον διοικητικό φόρτο για τις επιχειρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πωλούν χύμα  και αφρώδες κρασί σε μεγέθη 500 ml και 200 ​​ml, καθώς και μια νέα ποσότητα «pint» 568 ml.

Τώρα που διαθέτει σχεδόν 900 αμπελώνες, τα εκτάρια με αμπέλια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τετραπλασιαστεί από το 2000. Η αμπελουργία και οινολογία είναι πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος γεωργικός τομέας της Βρετανίας, απασχολώντας περίπου 2.300 άτομα με πλήρη απασχόληση και με προβλεπόμενη αύξηση κατά 50% των θέσεων εργασίας έως το 2025.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...