Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μήνας Ξινόμαυρου ο Νοέμβριος για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Έχοντας ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως η “Παγκόσμια Ημέρα του Ξινόμαυρου”, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ αφιερώνει όλο τον μήνα σε δράσεις που προβάλλουν αυτή την μοναδική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας.

Οι επισκέπτες του Κτήματος στο Γιαννακοχώρι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλες τις πτυχές και «αποχρώσεις» του Ξινόμαυρου, μέσα από θεματικές γευσιγνωσίες επιλεγμένων ετικετών Κυρ-Γιάννη από τους αμπελώνες στη Νάουσα και το Αμύνταιο.

Από την διεθνώς πολυβραβευμένη ΡΑΜΝΙΣΤΑ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά περιλαμβάνεται στη λίστα των “50 GREAT GREEK WINES, τον διαγωνισμό που διοργανώνει ο Γιάννης Καρακάσης MW με κριτική επιτροπή αποκλειστικά από 7 Masters of Wine του εξωτερικού, σε κρασιά με αξιοσημείωτη πορεία εντός και εκτός Ελλάδας όπως η ΔΙΑΠΟΡΟΣ, καθώς και νεότερες προτάσεις του Κτήματος όπως το ροζέ ΑΓΚΑΘΩΤΟ.

 

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κάθε μέρα του μήνα:

«Γευστικοί Συνδυασμοί με τα Crus της Ράμνιστας»

Τα συλλεκτικά «Crus της Ράμνιστας» –«Κυκλάμινα», «Λίμνη» και Σινιάκι»- από τα ομώνυμα blocks Ξινόμαυρου του αμπελώνα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στο Γιαννακοχώρι, σε ένα ξεχωριστό food and wine pairing.

  • Τιμή: 35 ευρώ /άτομο

«Αποχρώσεις του Ξινόμαυρου»

Θεματικές γευσιγνωσίες με ροζέ και ερυθρές ετικέτες από την βορειοελλαδίτικη ποικιλία.

  • Ροζέ: ΑΚΑΚΙΕΣ SPARKLING 2022, ΑΚΑΚΙΕΣ 2022, L’ ESPRIT DU LAC 2022, ΑΓΚΑΘΩΤΟ 2022

Τιμή: 10 ευρώ /άτομο

  • Ερυθρές: ΝΑΟΥΣΑ 2020, ΚΑΛΗ ΡΙΖΑ 2019, ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2019, ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2019, ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2011

Τιμή: 15 ευρώ /άτομο

Επιπλέον:

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023  – «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού»

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή με γευσιγνωσίες αφιερωμένες στο Ξινόμαυρο.

  • Ωράριο: 11:00-17:00

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 – «Special Xinomavro Pairing»

Η Σεφ του Κτήματος, Κυριακή Φωτοπούλου, ετοιμάζει ένα ειδικό μενού 5 πιάτων σε απόλυτη αρμονία με επιλεγμένες ετικέτες Ξινόμαυρου.

  • Τιμή: 50 ευρώ /άτομο.

Σάββατο, 25 και Κυριακή, 26 Νοεμβρίου – «Πεζοπορία και Ζωγραφική στον Αμπελώνα»

Ακολουθούμε τις περιπατητικές διαδρομές μέσα στον αμπελώνα του Κτήματος στη Νάουσα και ζωγραφίζουμε αποτυπώνοντας τα χρώματα του τέλους του Φθινοπώρου.

  • Με την υποστήριξη των Εικαστικών Εργαστηρίων Νάουσας
  • Ωράριο: Ωράριο: 11:00-17:00
  • Ελεύθερη συμμετοχή

Αναλυτικά τα μενού και τα πακέτα γευσιγνωσίας στο www.kiryianni.gr

Ωράριο Κτήματος Κυρ-Γιάννη

Τρίτη έως Κυριακή: 11:00 – 18:00

Δευτέρα κλειστά.

Διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ.

Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....