Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aντίστροφη μέτρηση για τα 10 κορυφαία κρασιά από τη λίστα TOP 100 του Wine Spectator

Τη λίστα με τα 10 κορυφαία κρασιά του 2023 θα αποκαλύψει το διάσημο οινικό περιοδικό Wine Spectator, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο, από το 1988, οι συντάκτες του Wine Spectator ερευνούν τα κρασιά που αξιολογήθηκαν τους προηγούμενους 12 μήνες και επιλέγουν τα κορυφαία 100, με βάση την ποιότητα, την αξία, τη διαθεσιμότητα και τον ενθουσιασμό. Αυτή η ετήσια λίστα τιμά επιτυχημένα οινοποιεία, περιοχές και σοδειές σε όλο τον κόσμο.

Από το ντεμπούτο, το 1988, το περιοδικό αξιολογεί νέες περιοχές, σταφύλια και στυλ εντάσσοντας τα στη λίστα με τα Top 100, όπου οι συντάκτες της έκδοσης επιλέγουν τα πιο συναρπαστικά κρασιά από τα χιλιάδες που εξέτασαν με γευστικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. «Αυτά τα κρασιά αποτελούν μια ποικιλόμορφη ομάδα – που κυμαίνονται από αναδυόμενες ετικέτες και περιοχές έως παραδοσιακά κτήματα που εξερευνούν νέες κατευθύνσεις – και όλα δημιουργούν τον ενθουσιασμό που ονομάζουμε “X-factor”», αναφέρουν οι συντελεστές της έκδοσης. Μάλιστα, ξεκαθαρίζουν ότι στα κριτήρια επιλογής είναι η ποιότητα (με βάση τη βαθμολογία), η αξία (βάσει της τιμής) και η διαθεσιμότητα (με βάση τον αριθμό των κιβωτίων που είτε έγιναν είτε εισήχθησαν στις ΗΠΑ). Αυτά τα κριτήρια εφαρμόζονται στα κρασιά που βαθμολογούνται με εξαιρετική βαθμολογία (90 βαθμοί ή υψηλότεροι στην κλίμακα 100 βαθμών του Wine Spectator) κάθε χρόνο για τον προσδιορισμό των κορυφαίων 100.

«Καθώς πολλά κρασιά παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες και δεν είναι διαθέσιμα σε κάθε αγορά, το Top 100 μας δεν είναι μια «λίστα αγορών», αλλά μάλλον ένας οδηγός για τα οινοποιεία που πρέπει να παρακολουθήσετε στο μέλλον – μια αντανάκλαση των παραγωγών και των κρασιών.», αναφέρει το Wine Spectator, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της διάσημης λίστας τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...