Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Les Jamelles εμπνέει και καινοτομεί στην αγορά κρασιού της Ασίας εδώ και 25 χρόνια

Η Les Jamelles, πρωτοπόρος στον κόσμο του κρασιού της ποικιλίας, γιορτάζει 25 μνημειώδη χρόνια παρουσίας στην Ασία, ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από καινοτομία, πάθος και απαράμιλλη επιτυχία…

Ιδρύθηκε το 1995 από το δυναμικό δίδυμο του Laurent και της Catherine Delaunay, των δύο συζύγων πίσω από το Badet Clément, το Les Jamelles έχει χαράξει μια θέση για τον εαυτό του, όχι μόνο στην πατρίδα του τη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρχικά, ως ντόπιοι από την Βουργουνδία οι Delaunays γοητεύτηκαν από τη μεγάλη ποικιλία από terroirs και ποικιλίες σταφυλιού του Languedoc, και εμπνεύστηκαν ώστε να δημιουργήσουν μια μοναδική και επαναστατική μάρκα κρασιών. Σε μια εποχή που η αγορά είχε σπάνιες προσφορές πλήρους σειράς κρασιών ποικιλίας, το Les Jamelles εμφανίστηκε ως πρωτοπόρος, παρουσιάζοντας μια νέα εμπειρία στους λάτρεις του κρασιού.

Σήμερα παράγει 35 κρασιά χρησιμοποιώντας 26 ποικιλίες, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη ποικιλία κρασιών στο Pay d’Oc. Με πάνω από 400 εκτάρια αμπελώνων, τα κρασιά Les Jamelles εξάγονται σε περισσότερες από 45 χώρες.

Η πρώτη αγορά στην Ασία για τη μάρκα ήταν το Χονγκ Κονγκ και ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, χάρη στις προσπάθειες του Olivier Hui-Bon-Hoa. Ο Olivier θυμάται: «Στις αρχές του 1998 το πρώτο μπουκάλι Jamelles προσγειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ… τα υπόλοιπα είναι ιστορία!» Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Laurent και την Catherine Delaunay το 1997 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Les Jamelles στο Χονγκ Κονγκ. Το κρασί έγινε επιτυχία στο εμπόριο και σήμερα εισάγεται από την Links Concept, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά στο Χονγκ Κονγκ.

«Είμαι ακόμα ενθουσιασμένος που βλέπω πώς τα κρασιά Les Jamelles συνεχίζουν να επεκτείνονται στην περιοχή της Ασίας», μοιράζεται ο Olivier, αντανακλώντας την εκτεταμένη ανάπτυξη της μάρκας και τη διαρκή απήχηση της μάρκας στην ασιατική αγορά. Από το Χονγκ Κονγκ, η Les Jamelles επέκτεινε την παρουσία της στην Ασία. Τώρα εξάγεται σε 12 ασιατικές αγορές εκτός από τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

Παράλληλα, φέτος σηματοδότησε επίσης την επανεκκίνηση του Les Jamelles, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του πριν από 28 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία του. Αυτή η ολοκληρωμένη ανανέωση περιλαμβάνει μια ανανεωμένη φιλοσοφία, ζωντανή συσκευασία και μια εμπλουτισμένη σειρά από 26 ποικιλιακά κρασιά.

Η εκτεταμένη γνώση της Catherine για τις ποικιλίες σταφυλιών και τα terroirs της περιοχής Languedoc, η δεξιοτεχνία της στην ανάμειξη και την ωρίμανση και η μοντέρνα απόδοση της νότιας γαλλικής joie de vivre ήταν οι πυλώνες του εκφραστικού, ισορροπημένου και προσιτού στυλ του Les Jamelles, διασφαλίζοντας την επιτυχία της μάρκας.

Τέλος, η Catherine Delaunay, αναλογιζόμενη το ταξίδι και τις φιλοδοξίες της, δήλωσε: «Η φιλοδοξία μου είναι να παρουσιάσω τις ποικιλίες σταφυλιού της Pays d’Oc και τα terroir τους με μια μοναδική συλλογή: Les Jamelles. Για 30 χρόνια, αυτή ήταν η βάση του πάθους μου».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.