Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τοπ σύμβουλος οίνου Stéphane Derenoncourt με ενεργό ρόλο στο Clos Stegasta Τήνου

Ο Derenoncourt, με έδρα το Μπορντό, δήλωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει τα ηνία στη διεθνή επιχείρηση παροχής συμβουλών του, ώστε να επικεντρωθεί πλήρως σε πολλά βασικά έργα οινοποίησης…

Ο Stéphane Derenoncourt έδειξε σχέδια να κάνει πίσω στις ομώνυμες επιχειρήσεις συμβούλων κρασιού του.

Αφού ηγήθηκε της Derenoncourt Consultants για σχεδόν 25 χρόνια, είπε ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει μια διαδικασία μετάβασης που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, με σκοπό να αφοσιωθεί πλήρως σε νέα έργα.

Αρχικά, ο Derenoncourt, ένας αυτοδίδακτος οινοποιός που μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους συμβούλους.

Ο όμιλος Derenoncourt Consultants έχει πολλούς πελάτες τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά όχθη του Μπορντό, ενώ συνεργάζεται επίσης με παραγωγούς κρασιού σε άλλες γαλλικές περιοχές και σε πολλές χώρες, από το Bargylus στη Συρία έως τη La Massa στην Τοσκάνη.

«Τώρα εναπόκειται στους Julien Lavenu, Frédéric Massie και Simon Blanchard, τους συνεργάτες μου τα τελευταία 20 χρόνια, να συνεχίσουν αυτή την επαγγελματική και ανθρώπινη περιπέτεια μαζί με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Το επίπεδο των δεξιοτήτων και των εμπειριών τους τους τοποθετεί ανάμεσα στους καλύτερους συμβούλους κρασιού», είπε ο Derenoncourt.

Ωστόσο, θα συνεχίσει στον ρόλο του για αρκετούς μήνες και ένας εκπρόσωπος είπε στο Decanter ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα στον ερχόμενο τρύγο, για να εξασφαλίσει μια ομαλή παράδοση.

Ο Derenoncourt είπε επίσης ότι θα συνεχίσει ως σύμβουλος για το Château Pavie Macquin στο St-Emilion, «έναν τομέα στον οποίο έχω εμπλακεί από το 1990 και όπου δούλευα πάντα μόνος μου».

Παράλληλα, θα παίξει πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Clos Stegasta στο νησί της Τήνου στην Ελλάδα, όπου είναι πλέον συνεργάτης δίπλα στον Alexandre Avatangelo.

«Πάνω από όλα, είμαι βαθιά αφοσιωμένος στο να αυξήσω το Domaine de l’A, [το οποίο] δημιούργησα με τη σύζυγό μου Christine, σε ένα από τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στο Μπορντό», είπε, προσθέτοντας, «Είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση, καθώς δεν επωφελείται ούτε από ταξινόμηση ούτε από εισόδημα».

Αντί να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα εμπλακεί ακόμη περισσότερο σε προσπάθειες «αφιερωμένες στην υπόθεση της υπεράσπισης του βιοτεχνικού στρατού του Μπορντό και στην υπονόμευση του «πατήματος του Μπορντό» που εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο».

Τέλος, πρόσθεσε, «για τον σκοπό αυτό, θα ασχοληθώ επίσης με την επικοινωνία για να μοιραστώ την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου»

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...