Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τοπ σύμβουλος οίνου Stéphane Derenoncourt με ενεργό ρόλο στο Clos Stegasta Τήνου

Ο Derenoncourt, με έδρα το Μπορντό, δήλωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει τα ηνία στη διεθνή επιχείρηση παροχής συμβουλών του, ώστε να επικεντρωθεί πλήρως σε πολλά βασικά έργα οινοποίησης…

Ο Stéphane Derenoncourt έδειξε σχέδια να κάνει πίσω στις ομώνυμες επιχειρήσεις συμβούλων κρασιού του.

Αφού ηγήθηκε της Derenoncourt Consultants για σχεδόν 25 χρόνια, είπε ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει μια διαδικασία μετάβασης που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, με σκοπό να αφοσιωθεί πλήρως σε νέα έργα.

Αρχικά, ο Derenoncourt, ένας αυτοδίδακτος οινοποιός που μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία, είναι ένας από τους πιο περιζήτητους συμβούλους.

Ο όμιλος Derenoncourt Consultants έχει πολλούς πελάτες τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά όχθη του Μπορντό, ενώ συνεργάζεται επίσης με παραγωγούς κρασιού σε άλλες γαλλικές περιοχές και σε πολλές χώρες, από το Bargylus στη Συρία έως τη La Massa στην Τοσκάνη.

«Τώρα εναπόκειται στους Julien Lavenu, Frédéric Massie και Simon Blanchard, τους συνεργάτες μου τα τελευταία 20 χρόνια, να συνεχίσουν αυτή την επαγγελματική και ανθρώπινη περιπέτεια μαζί με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Το επίπεδο των δεξιοτήτων και των εμπειριών τους τους τοποθετεί ανάμεσα στους καλύτερους συμβούλους κρασιού», είπε ο Derenoncourt.

Ωστόσο, θα συνεχίσει στον ρόλο του για αρκετούς μήνες και ένας εκπρόσωπος είπε στο Decanter ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα στον ερχόμενο τρύγο, για να εξασφαλίσει μια ομαλή παράδοση.

Ο Derenoncourt είπε επίσης ότι θα συνεχίσει ως σύμβουλος για το Château Pavie Macquin στο St-Emilion, «έναν τομέα στον οποίο έχω εμπλακεί από το 1990 και όπου δούλευα πάντα μόνος μου».

Παράλληλα, θα παίξει πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Clos Stegasta στο νησί της Τήνου στην Ελλάδα, όπου είναι πλέον συνεργάτης δίπλα στον Alexandre Avatangelo.

«Πάνω από όλα, είμαι βαθιά αφοσιωμένος στο να αυξήσω το Domaine de l’A, [το οποίο] δημιούργησα με τη σύζυγό μου Christine, σε ένα από τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας στο Μπορντό», είπε, προσθέτοντας, «Είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση, καθώς δεν επωφελείται ούτε από ταξινόμηση ούτε από εισόδημα».

Αντί να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα εμπλακεί ακόμη περισσότερο σε προσπάθειες «αφιερωμένες στην υπόθεση της υπεράσπισης του βιοτεχνικού στρατού του Μπορντό και στην υπονόμευση του «πατήματος του Μπορντό» που εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο».

Τέλος, πρόσθεσε, «για τον σκοπό αυτό, θα ασχοληθώ επίσης με την επικοινωνία για να μοιραστώ την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου»

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την προηγμένη σειρά ρομπότ R4 που είναι ειδικά σχεδιασμένη για αμπελώνες και οπωρώνες παρουσίασε στην κορυφαία έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, Agritechnica, στο Ανόβερο η New...

REPORTS

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στην Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες» στο πλαίσιο του...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της ΚΕΟΣΟΕ, με σκοπό την ανάδειξη του διαχρονικού έργου της, προγραμματίζει να διοργανώσει, η τελευταία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Ο παγκόσμιος οινικός κλάδος μετέβη στο 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιάς προσαρμογής, όπου η κατανάλωση μειώνεται αισθητά, αλλά η ζήτηση για ποιοτικότερο κρασί...