Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

Κτήμα Πυργάκη

TANNAT SINGLE VINEYARD 2019

RED WINE

Ερυθρό Ξηρό

VOL: 14.0 %

Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται χειρονακτικά και επιλέγονται μόνο τα ώριμα και υγειή σταφύλια. Παραμένουν για 5 μέρες σε χαμηλή θερμοκρασία με συνεχείς ανακυκλώσεις για να επιτευχθεί η μέγιστη εκχύλιση χρωστικών και αρωματικών στοιχίων. Ερυθρά οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης για 25 με 30 περίπου μέρες. Mετά την αποζύμωση παραμονή για λίγους μήνες σε δεξαμενή με συνεχή batonage. Ακολουθεί το πρώτο στάδιο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια για 15 περίπου μήνες. Επιλέγονται τα καλύτερα βαρέλια τα οποία εμφιαλώνονται. Μετά την εμφιάλωση οι φιάλες παραμένουν για 15 μήνες στην κάβα του οινοποιείου για το δεύτερο στάδιο της παλαίωσης.

Ένα ιδιαίτερο κρασί με μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα και υψηλό αλκοολικό βαθμό. Χρώμα βαθύ πορφυρό. Πλούσιο σώμα βελούδινο με έντονη τανική δομή και επίγευση που διαρκεί. Πολύπλοκο και έντονο μπουκέτο αρωμάτων από ώριμα κόκκινα φρούτα και βιολέτα. Διακριτική παρουσία βανίλιας, σοκολάτας καφέ και μπαχαρικών. Έντονα αρωμάτα δρυός. Σώμα πλούσιο, γεμάτο με έντονη τανική δόμη και μακρά επί-γευση.

ΧΑΡΤΗΣ

Νεμέα

GRAPES

Tannat

κρεας κοκκινο
τυρι κοκκινο
λαχανικα κοκκινο
ψαρι κενο
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...