Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξεκίνησε η συγκομιδή σταφυλιών στην κοιλάδα Νάπα για το 2022

Υπήρξε από νωρίς αισιοδοξία σχετικά με την ποιότητα μετά τον τρύγο των πρώτων σταφυλιών για αφρώδη και λευκά κρασιά στην κοιλάδα Νάπα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η συγκομιδή στην κοιλάδα Νάπα 2022 ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου για μερικά αφρώδη και λευκά κρασιά.

«Είχαμε την πρώτη μας συγκομιδή και ξεκινήσαμε να μαζεύουμε Sauvignon Blanc τη Δευτέρα 1 Αυγούστου», είπε η Stephanie Honig, από το Honig Vineyard and Winery.

«Οι καρποί προήλθαν από τον συνεργάτη μας καλλιεργητή στο Gordon Family Ranch, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της ονομασίας Napa Valley», είπε η Honig, η οποία είναι διευθύντρια εξαγωγών στο οικογενειακό οινοποιείο.

Η συγκομιδή ξεκινά συνήθως με παλαιότερα αμπέλια που έχουν σχετικά χαμηλή απόδοση. Τα πρώτα σταφύλια προορίζονται για την ετικέτα Classic Sauvignon Blanc της Honig.

Γενικότερα, είπε ότι οι μέτριες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι δροσερές νύχτες δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες ωρίμανσης. «Όλα φαίνονται φανταστικά μέχρι στιγμής και οι αποδόσεις είναι λίγο υψηλότερες από ό,τι είχαμε προβλέψει, κάτι που είναι μια υπέροχη είδηση ​​αφού είχαμε μερικά vintage κρασιά συντομότερα».

Έπειτα, ο παραγωγός αφρώδους οίνου Chandon California είπε επίσης ότι έφερε περίπου 30 τόνους σταφυλιών Chardonnay περίπου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 3 Αυγούστου.

Ο παραγωγός αφρωδών Schramsberg με έδρα την Calistoga δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο Twitter στις 4 Αυγούστου από τα πρώτα της σταφύλια Pinot Noir που έρχονται στο κελάρι.

Η οινοποιός Chandon Pauline Lhote είπε ότι, παρά τον παγετό, το χαλάζι και την ξηρασία που δημιουργούν προκλήσεις κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ήταν ενθουσιασμένη με την ποιότητα του τρύγου 2022.

«Βλέπουμε όμορφη έντονη οξύτητα φέτος, η οποία είναι εξαιρετική για τα αφρώδη κρασιά», είπε.

Οι ψυχρότερες από τις μέσες θερμοκρασίες από την έναρξη του veraison την έναρξη της ωρίμανσης συνέβαλαν στη διατήρηση της οξύτητας και του χαρακτήρα των φρέσκων φρούτων, πρόσθεσε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζουν να έρχονται τα εξαιρετικά φρούτα και αυτός ο ήπιος καιρός γύρω από τη συγκομιδή είναι ιδανικός για την ανάπτυξη όμορφα ισορροπημένων αρωμάτων και γεύσεων.»

Οι αποδόσεις ήταν ελαφρώς χαμηλότερες σε ορισμένους αμπελώνες φέτος, λόγω της ξηρασίας και του απροσδόκητου καλοκαιρινού παγετού, δήλωσε η Chandon που εδρεύει στο Yountville, η οποία ανήκει στον γαλλικό όμιλο Moët Hennessy.

Η Chandon είπε επίσης ότι είχε χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο νερό για να ποτίσει περισσότερο από το 90% των αμπελώνων της και έλαβε πρόσθετα μέτρα ώστε το κτήμα της να είναι «έτοιμο για πυρκαγιά» το 2022 συμπεριλαμβανομένων νέων γραμμών πυρόσβεσης και καταιωνιστήρων.

Εν όψει της φετινής συγκομιδής του Cabernet Sauvignon στην κοιλάδα της Νάπα, η Stephanie Honig είπε ότι ορισμένες τοποθεσίες Cabernet είναι πιθανό να επιλεγούν λίγο νωρίτερα από το κανονικό.

«Παράγουμε μόνο Sauvignon Blanc και Cabernet Sauvignon και συνήθως αυτά κλιμακώνονται στο οινοποιείο κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, καθώς το Sauvignon Blanc ωριμάζει νωρίς στην εποχή και το Cabernet Sauvignon ωριμάζει αργά», σημείωσε σε πρόσφατη δήλωση της. «Ωστόσο, φέτος αναμένουμε ότι το Cabernet θα αρχίσει να έρχεται λίγο νωρίτερα και θα έχουμε κάποια επικάλυψη πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...