Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα της Βρετανίας, σύμφωνα με την WSTA

Μιλώντας στην Έκθεση Οίνου του Λονδίνου, ο διευθυντής ρυθμιστικών και εμπορικών υποθέσεων της WSTA, David Richardson, είπε: «Ελπίζω ότι κάποιοι από εσάς έλαβαν τις διάφορες λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στον κόσμο του HMRC (Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων) και της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης» .

Δίνοντας παραδείγματα σχολίων, ο Richardson σε ολόκληρο τον κλάδο, το WSTA είδε ανάμεικτα μηνύματα, για παράδειγμα: «Έχω πρόβλημα με τη Γαλλία». «Είμαι καλά με τη Γαλλία. Αλλά οι Σκανδιναβοί είναι δύσκολοι» και «Είμαι καλά με τους Σκανδιναβούς, αλλά τα ποτά της Ουγγαρίας είναι πολύ σκληρά» αλλά υπήρχε ένα ενιαίο θέμα – όλοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες κάποιου είδους που συνδέονται με τον έλεγχο των συνόρων, την επιμελητεία και τη σχετική γραφειοκρατία απαραίτητο για τη μετακίνηση εμπορευμάτων.

Η WSTA συγκέντρωσε «μερικές μικρές συνεντεύξεις προς ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων από πολλούς λιανοπωλητές έως μικρά κεντρικά γραφεία ή ιδιοκτήτες επωνυμιών έως εταιρείες logistics και προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε ποιες ήταν οι κύριες τάσεις», είπε ο Richardson.

«Όλες αυτές οι επιχειρήσεις, όπως θα περίμενε κανείς, έχουν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, με πολύ διαφορετικές αλυσίδες εφοδιασμού και διαφορετικές σχέσεις με τρίτους παρόχους τους με τους παρόχους λογισμικού τους με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς τους – επομένως οι απαντήσεις δεν ήταν οι ίδιες», εξήγησε. Αλλά αποκάλυψε ότι το WSTA πράγματι πήρε «πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από τους ανθρώπους για το τι βίωναν και πώς φαίνονταν οι τάσεις».

Ο Richardson προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις ποτών έπρεπε να προσέχουν ότι «όσο καιρό πιστεύετε ότι έχετε και όσο καλές πιστεύετε ότι μπορεί να είναι οι σχέσεις σας με την αλυσίδα εφοδιασμού σας, δεν είναι αρκετά καλές και δεν έχετε αρκετό χρόνο» και επεσήμανε ότι περισσότερες επιχειρήσεις «πρέπει να καταβάλουν πολύ περισσότερη δουλειά εκ των προτέρων για να κατανοήσουν τι κάνουν όλοι σε κάθε στάδιο της διαδικασίας» για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Ο ίδιος επισήμανε πώς, ακόμα, πολλές εταιρείες ποτών, ιδιοκτήτες επωνυμιών, διανομείς και αγοραστές αποτυγχάνουν να προωθήσουν το σχέδιο, με αποτέλεσμα να ακούει συχνά δηλώσεις όπως «πρέπει να φέρουμε μια αποστολή την επόμενη εβδομάδα» με απάντησή: «Θα έπρεπε να είχες αρχίσει να το σκέφτεσαι πριν από περίπου τρεις μήνες.»

Σύμφωνα με τον Ricardson, “υπάρχει μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών κανόνων” και “αυτό που μπορείτε να κάνετε στην πλευρά του GB των συνόρων δεν είναι το ίδιο με αυτό που μπορείτε να κάνετε στην πλευρά των συνόρων της ΕΕ” και τόσες πολλές εταιρείες πρέπει να το λάβουν υπόψη για το τι επιτρέπεται και δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο παράδοσης πριν αναμένονται αποστολές από διαφορετικές αγορές. Εξήγησε ότι «εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έγιναν αυτές οι αλλαγές τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια και ο τρόπος που καθυστερήσαμε, ορισμένοι άνθρωποι επένδυσαν σχετικά βαριά στην εισαγωγή νέου προσωπικού και νέων συστημάτων» προκειμένου να μετριάσει περαιτέρω ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά υπονοούσε ότι η διατήρηση της ευελιξίας ήταν απαραίτητη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WSTA, Miles Beale, πρότεινε: «Εάν πρόκειται να ανακάμψουμε ως τομέας και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ορισμένα από τα πράγματα που έχουν αλλάξει από τότε που φύγαμε από την ΕΕ, καθώς και να αντιμετωπίσουμε ορισμένα από τα πράγματα που είναι αναπόφευκτα πιο δύσκολα , τότε πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση ακούει».

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...